L'arsenal del tirador que planejava atemptar contra Pedro Sánchez
L'arsenal del tirador que planejava atemptar contra Pedro Sánchez
Terrassa

Els whatsapps de qui volia matar Sánchez: "Les armes són per defensar la unitat d'Espanya"

Alguns dels seus missatges a les xarxes, que TV3 ha pogut llegir, evidencien les intencions del tirador de Terrassa

RedaccióActualitzat

L'home que suposadament volia matar Pedro Sánchez deia que s'estava preparant per defensar la unitat d'Espanya. És el contingut dels missatges de WhatsApp que van acabar portant a la seva detenció.

Alguns d'aquest missatges, als quals ha tingut accés TV3 de fonts judicials, mostren la clara voluntat de Manuel Murillo d'atemptar contra el president espanyol, Pedro Sánchez. En un missatge del dia 18 d'agost, un any després de l'atemptat terrorista a Barcelona, assegura que va pel carrer armat.

 

 

"Avui, on estic menjant, que no se'ls acudeixi aparèixer, a jihadistes ni a Sánchez, perquè porto dues pistoles i un rifle al cotxe. Seria un bon dia de caça."

En un dels missatges de WhatsApp, el detingut, que tenia un arsenal a casa, diu que és inevitable que hi hagi una guerra civil a Espanya i assegura que no hauria de quedar viu ni un sol comunista, ni socialista ni separatista.

 

 

"Jo no vaig a caçar, però tinc les armes, perquè sé que tard o d'hora es repetirà el que va passar el 36 i les guardo i m'entreno per defensar la unitat d'Espanya."

 

Notícia relacionada: L'arsenal del franctirador que planejava atemptar contra Pedro Sánchez

 

Demanava també col·laboració per saber els recorreguts que feia Pedro Sánchez.

 

"Necessito algun periodista que em passi informació de l'agenda de Pedro Sánchez. Sóc bastant bo disparant."

 

Murillo, habitual del Club de Tir de Terrassa, estava disposat a assumir qualsevol conseqüència de la seva acció i buscava suport per poder portar a terme el seu pla contra Sánchez.

 

 

"Necessito ajuda per fer-ne una de grossa."

 

També manifestava obertament que no li importaven les conseqüències personals de cometre una acció violenta.

 

 

"Necessito informació per acabar amb el govern. No m'importaria morir si se salva Espanya."

 

Treballava en el Centre de Telecomunicacions durant l'1-O

En les dates properes al referèndum de l'1-O, Murillo va treballar com a vigilant de seguretat al Centre de Telecomunicacions de la Generalitat entre el 19 de setembre i el 21 de desembre del 2017. Justament en aquestes dates properes a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, l'organisme va ser escorcollat en múltiples ocasions per la Guàrdia Civil.

Va ser un treballador eventual que feia el torn de nit, i la seva feina li permetia el lliure accés per les instal·lacions. El Departament de Polítiques Digitalst ha requerit a l'empresa de seguretat un expedient informatiu sobre Manuel Murillo. 

 

L'Audiència Nacional admet que va tenir coneixement del cas

Murillo era habitual del Club de Tir de Terrassa i els Mossos van trobar al seu domicili tot un arsenal; 16 armes curtes i llargues. Compleix presó preventiva des del 21 de setembre i li han denegat la llibertat que va sol·licitar al·legant que s'ha de fer càrrec de la seva germana i de la seva mare.

El seu cas el porta un jutjat de Terrassa. La fiscalia de l'Audiència Nacional ha reconegut que va tenir coneixement del cas, però que no va demanar investigar-lo perquè per ara no creu que sigui de la seva competència. 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàPedro SánchezFranquismeMemòria històrica
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut