Rússia planteja un acord perquè Ucraïna mantingui un exèrcit neutral, com Àustria

El Kremlin diu que un dels possibles compromisos que s'estan considerant és el d'una Ucraïna amb el seu propi exèrcit en la línia d'Àustria o Suècia.

"Aquesta és una variant que s'està discutint actualment i que realment es podria veure com un compromís", ha dit portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, citat per l'agència de notícies RIA.

La referència a la desmilitarització estaria relacionada amb la idea d'un estatus neutral per a Ucraïna, que Rússia veu ara més a prop.

Tot i això, Ucraïna ja ha sortit a dir que rebutja la idea i reclama un model propi perquè el país "es troba ara en estat de guerra directa amb Rússia". Reclama "garanties de seguretat absolutes" contra Rússia i un acord amb "estats garants" que es comprometin a intervenir al costat d'Ucraïna en cas d'agressió.

L'OTAN va prometre a Ucraïna el 2008 que algun dia es convertiria en membre de l'Aliança. Rússia ha dit que no pot permetre que això passi i ho ha citat com a part de la lògica de la guerra que té en marxa a Ucraïna, el que Putin anomena "operació militar especial".

Anar al contingut