La dona va estar hores tancada a dins del taüt (Pexels/Pavel Danilyuk)

Obren el taüt durant la vetlla a l'Equador i la troben viva: "Ens va donar un ensurt!"

El Ministeri de Salut Pública ha obert una investigació sobre l'incident

RedaccióActualitzat

Bella Montoya, de 76 anys, infermera jubilada, està estable i es recupera a l'hospital... d'on havia sortit la setmana passada després que un metge en va certificar la defunció.

Va passar divendres a l'Equador, a la ciutat de Babahoyo, al sud-est del país, a prop de Guayaquil, després que Montoya va ser ingressada per un suposat vessament cerebral.

"Va tenir una aturada cardiorespiratòria i no va reaccionar a les maniobres de reanimació, després de les quals el metge de guàrdia en va confirmar la mort", han explicat des del Ministeri de Salut Pública equatorià.

"Ingressada al voltant de les 9 del matí, al migdia un metge em va dir que havia mort", recorda en declaracions als mitjans Gilber Balberán, fill de la dona.

Dos dies més tard, aquest diumenge, ja al tanatori i després de cinc hores de vetlla, els familiars de Montoya van obrir la caixa per canviar la roba de la dona abans del funeral. Va ser aleshores que es van adonar que no era morta, que mostrava signes vitals.

"Ens va donar un ensurt a tots", admet Balberán en recordar la sorprenent seqüència dels fets als mitjans locals, que parlen de "resurrecció".

"La meva mare va començar a moure la mà esquerra, a obrir els ulls, la boca; lluitava per respirar."

Al diari El Universo ha explicat que ara Montoya "està amb oxigen" i que "el cor està estable". També diu que "el metge li ha pessigat la mà i ella ha reaccionat".

"A poc a poc m'estic refent del que ha passat. Ara, tot el que demano és que la salut de la meva mare millori. Vull que estigui viva al meu costat", afegeix.

El Ministeri de Salut Pública ja ha nomenat un comitè tècnic encarregat d'"analitzar el cas en profunditat" i "determinar les responsabilitats".

 

Anar al contingut