Coca de Sant Joan
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pinyons són una fruita seca molt nutritiva, rics en energia, proteïnes, greixos saludables, vitamines del grup B i minerals com potassi, fòsfor o magnesi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g de farina
-
150 g de sucre
125 ml de llet
- 3 ous
- 100 g de mantega
- 100 g de pell de taronja confitada
- 50 g de meló confitat
- 50 g de pinyons
- 20 g de llevat en pols
- 1 llimona
- canyella en pols
- anís mòlt
- sal
PREPARACIÓ
- Dins d'un bol posem 350 g de farina tamisada i el llevat. Hi fem un forat al centre en forma de volcà i hi posem 100 g de sucre al mig, 2 ous, la pell de la llimona ratllada, l'anís en pols i la canyella. Ho barregem tot i ho treballem amb les mans fins que quedi una massa fina. Fem un segon volcà i hi aboquem la llet.
- Quan tot és fi, hi afegim la mantega, que prèviament haurem fos en una paella, i ho barregem bé, però sense donar cops a la pasta. Un cop estigui tot barrejat veurem que es desenganxa del bol amb facilitat.
- Aquesta massa la posarem sobre la taula amb una mica de farina i li donarem forma de coca. Hem d'aconseguir que la massa sigui, més o menys, d'1 cm de gruix.
- Col·loquem aquesta coca en una safata de forn amb paper sulfurat per sota i la deixarem reposar tapada amb un drap dins de la nevera uns 15 minuts.
- Pelem i tallem un tros de gingebre a daus petits. Posem els daus a confitar amb 1 got de sucre per un got d'aigua i ho deixem reduir uns 30 minuts.
- Un cop ha passat aquest temps, traiem la massa de la nevera i la pintem amb ou batut. Després hi posem la fruita confitada per sobre, hi espolsem el sucre per sobre i la posarem al forn a 220º uns 30 minuts.
- Traiem la coca del forn i hi afegim els pinyons i una mica més de sucre. Ho deixem al forn 5 minuts més.
- Un cop cuita, la deixem refredar i ja ens la podem menjar.