Els dos joves condemnats a una pena de treballs forçats per consumir productes audiovisuals fets a Corea del Sud (Reuters)

12 anys de treballs forçats a nois de Corea del Nord per veure sèries fetes a Corea del Sud

El consum de productes culturals fets a països capitalistes està prohibit i penalitzat a Corea del Nord per l'anomenada llei de rebuig d'ideologies reaccionàries
Redacció
TEMA:
Corea del Nord

Les autoritats de Corea del Nord han difós les imatges d'un judici a dos adolescents de 16 anys condemnats, davant centenars d'altres joves, a 12 anys de treballs forçats. El delicte que havien comès: consumir pel·lícules, videoclips i sèries de televisió creades a l'enemic número 1 del règim nord-coreà, Corea del Sud.

Els dos joves estaven acusats d'haver visionat i distribuït dotzenes de pel·lícules, sèries i vídeos musicals. 

El consum de productes culturals de països capitalistes està prohibit a Corea del Nord per l'anomenada llei de rebuig d'ideologies reaccionàries.

En el vídeo es pot veure com els dos adolescents escolten drets la sentència a 12 anys de treballs forçats. Ho fan en una mena d'estadi i davant la mirada de centenars de nois de la mateixa edat. 

Els joves de la generació Z són ara els que més preocupen a Kim Jong-un (Reuters)

Les imatges serien de fa més d'un any, tot i que el vídeo no s'ha pogut verificar. El fet que les autoritats l'hagin difós ara fa pensar que estan duent a terme una campanya dissuasiva entre la població davant el temor que el model cultural "del règim titella de Corea del Sud" tingui cada cop més presència en el dia a dia dels nord-coreans.

El judici seria una prova més que el règim de Pyongyang intenta aturar qualsevol influència de la cultura occidental entre el jovent de Corea del Nord. I no dubta a castigar de forma inclement els pocs que s'atreveixen a contravenir les normes per a servir d'escarment a la majoria. 

Els joves de la generació Z són ara els que més preocupen a Kim Jong-un. Els joves nascuts fa poc més d'una dècada estan àvids de rebre qualsevol producció o entreteniment dels seus veïns del sud i, fins i tot, en copien la forma de parlar i vestir-se. El fet que els telèfons mòbils també siguin ara populars a Corea del Nord fan pràcticament impossible aturar el contacte. 

Centenars de joves haurien pogut seguir en directe la lectura de la sentència (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Corea del Nord Televisió Corea del Sud
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut