Exteriors de la fàbrica estatal TUSAS on hi ha hagut un atac terrorista, aquest dimecres a prop d'Ankara, a Turquia (Reuters)

12 morts al Kurdistan per bombardejos turcs en represàlia per l'atac a una fàbrica militar

Ho denuncien els kurds de Síria, que acusen Turquia de "mentalitat criminal", mentre el govern turc diu que ha destruït amb èxit "32 objectius terroristes"

Actualitzat

Turquia dona per fet que l'atac a una fàbrica d'avions militars a Ankara és obra del PKK kurd, i aquest mateix dimecres a la nit ha bombardejat el Kurdistan del nord de Síria, bombardeig en què han mort almenys 12 persones.

Ho han denunciat les Forces Democràtiques Sirianes, les FDS, organització on estan integrats els kurds del nord de Síria, que han donat a entendre que Turquia els fa servir de boc expiatori:

"Turquia està intentant exportar les seves crisi internes a costa del nostre poble, sembrant el caos i augmentant les tensions."


 "Objectius terroristes" vs. "infraestructures civils"

Ho han dit en un comunicat aquest dijous al matí en el qual acusen Turquia d'estar amenaçant "la pau i l'estabilitat de la regió" amb la seva "mentalitat criminal".

Segons el comunicat, han bombardejat 42 punts, la majoria dels quals eren "infraestructures civils" com ara fleques o centrals elèctriques, i els 12 morts són "civils", 2 són nens, i també hi ha almenys 25 ferits.

Per la seva banda el Ministeri de Defensa de Turquia ha dit que els seus avions de combat han destruït "32 objectius terroristes amb èxit" al nord de Síria i també de l'Iraq.


Atac terrorista no reivindicat

L'atac als afores d'Ankara contra la fàbrica d'avions militars TUSAS d'aquest dimecres l'han protagonitzat un home i una dona amb fusells d'assalt que hi han arribat en taxi i han començat a disparar.

Segons el govern turc, en el tiroteig i les dues explosions que hi ha hagut hi han mort 7 persones, inclosos els dos atacants, i 22 més han resultat ferides.

Les identitats dels atacants encara no estan oficialment determinades ni tampoc cap organització no ha reivindicat l'atac, però malgrat això Turquia l'ha vinculat al grup armat kurd PKK.

Segons el govern turc, els bombardejos al nord de Síria i Iraq s'han fet per "neutralitzar" els grups armats kurds i estan emparats pel "dret legítim de defensa" reconegut per l'ONU.

La fàbrica TUSAS forma part del grup empresarial estatal TAI, encarregat del desenvolupament de diversos avions civils i militars, entre els quals versions modernitzades dels F-16 dels EUA.

Exteriors de la fàbrica estatal TUSAS on hi ha hagut un atac terrorista, aquest dimecres a prop d'Ankara, a Turquia (Reuters)

 

ARXIVAT A:
KurdistanTurquia
Anar al contingut