123 morts i 782 nous positius per coronavirus a Catalunya en les últimes 24 hores
Dos treballadors sanitaris traslladen un cadàver, aquest cap de setmana en un centre hospitalari de Barcelona (EFE)

123 morts i 782 nous positius per coronavirus a Catalunya en les últimes 24 hores

Hi ha hagut 792 positius més de SARS-CoV2, i el total ja és de 26.824, 10.088 dels quals ja consten com a altres hospitalàries

RedaccióActualitzat

Les dades fetes públiques pel Departament de Salut aquest diumenge al vespre afegeixen 123 víctimes mortals al balanç de l'epidèmia de coronavirus a Catalunya.

Això eleva el total de morts a 2.760 persones. És un augment lleugerament menor que el d'aquest dissabte, en què es van comptabilitzar 129 persones mortes més.

El total de casos positius de coronavirus ara és de 26.824, amb 792 de nous detectats, que s'hi han afegit aquest diumenge. 4.144 d'aquest total són professionals sanitaris.

Pel que fa a les altes hospitalàries de malalts de Covid-19 ja n'hi ha hagut 10.088.

 

 

702 morts en residències

Pel que fa a les persones mortes a residències geriàtriques de Catalunya, tant públiques com privades, la xifra ha arribat aquest diumenge a 702.

Són dades del Departament d'Afers Socials de la Generalitat, 56 víctimes mortals més que aquest dissabte, quan la xifra va augmentar proporcionalment encara més, en 75 persones.

El nombre de persones amb coronavirus que viuen en aquestes residències ha augmentat en 370 casos, i ja són 1.631. D'aquestes, 283 estan hospitalitzades, 28 més que aquest dissabte.

A Catalunya hi ha un total de 64.000 persones que viuen en 1.073 residències de gent gran, i a dia d'avui s'han diagnosticat casos de coronavirus a 216, 25 centres més que aquest dissabte.

 

Aquest diumenge s'ha produït una bona notícia: el Ministeri de Sanitat ha fet públic que en poques hores han d'arribar a les comunitats autònomes un milió de testos ràpids de coronavirus.

A Catalunya se n'han enviat 180.000, mentre la comunitat que en rebrà més és Madrid. Está previst que es facin servir a hospitals i a residències de gent gran, i que siguin un complement als tests PCR, que són més segurs però també més lents.

Treballadors d'una empresa de logística revisen un carregament de tests, mascaretes i material sanitari enviat pel Ministeri de Sanitat, aquest diumenge a Sant Sadurní d'Anoia (EFE)


Fi del confinament d'Igualada

El mateix ministeri ha aprovat que s'aixequi el confinament policial d'Igualada i la conca d'Òdena, on unes 66.000 persones no n'han pogut sortir durant més de 3 setmanes.

L'aixecament el va demanar aquest dissabte la Generalitat, després de considerar que ja no tenia sentit mantenir-lo.

La "temeritat" de Sánchez segons Torra

També aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, ha considerat que la decisió de tornar a permetre el funcionament d'empreses no essencials després de Setmana Santa és "una temeritat".

Ho ha dit després de la reunió virtual del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics, que s'ha celebrat per quart diumenge consecutiu.

Després de la reunió Torra també ha dit que s'ha queixat a Sánchez que el 90% dels recursos dels hospitals catalans en aquesta crisi han vingut de la Generalitat, perquè el subministrament centralitzat a Madrid no ha funcionat.

Alentiment de l'epidèmia a Espanya

D'altra banda les dades de tot Espanya que ha facilitat el Ministeri de Sanitat aquest diumenge han confirmat la tendència a la baixa de l'epidèmia: en 24 hores han mort 674 persones, la xifra més baixa des del 26 de març.

El nombre total de contagis ha pujat fins a més de 130.000, amb uns 6.000 casos nous, una xifra que també s'ha interpretat positivament perquè és menor que la de dies anteriors.

L'entrada a Barcelona per l'avinguda Meridiana, aquest diumenge completament buida (EFE)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut