Control dels Mossos a l'àrea de servei del Baix Ebre (ACN)

1.264 denúncies per saltar-se el toc de queda durant les vacances de Setmana Santa

Des de divendres passat, quan van tancar les escoles, els Mossos també han aixecat 566 actes per desplaçaments on no es respectava la bombolla de convivència
ACN/Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un total de 1.264 persones per saltar-se el toc de queda nocturn a les 22.00 sense justificació des que divendres passat, dia 26, van tancar les escoles i van començar les vacances de Setmana Santa.

En concret, 650 persones han estat denunciades en només dos dies, aquest Dijous i Divendres Sant: 233 el dia 1 d'abril i 417 el 2 d'abril.

En paral·lel, des de divendres passat la policia catalana també ha aixecat 566 actes per desplaçaments diürns en què no es respectava la bombolla de convivència

Cal recordar que durant la Setmana Santa està permès viatjar entre comarques sempre que el desplaçament es faci en grup bombolla. No està permès, en canvi, viatjar a altres comunitats autònomes.

 

També s'han sancionat 145 bars i restaurants fins a aquest dissabte, bàsicament per incomplir les restriccions d'aforament. En una entrevista a RAC1, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper ha dit: "Es tracta d'un nivell baix d'infraccions, la proporció d'infractors és petita."
 

Tornar al confinament comarcal?            

Sàmper també ha mostrat preocupació per l'augment disparat de la mobilitat aquesta Setmana Santa. "Estem a nivells de mobilitat prepandèmia i només un 6,2% inferior a la Setmana Santa del 2019", ha reconegut Sàmper, que ha recordat a la ciutadania que tornar al confinament comarcal és una opció.

D'altra banda, el secretari de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, veu "probable" poder contenir la quarta onada del coronavirus a Catalunya sense haver de fer "passos enrere" en les mesures restrictives, per la qual cosa no especularà sobre la possibilitat de tornar al confinament comarcal, ja que ara com ara no és l'"escenari principal".

Ramentol així ho ha destacat també en una entrevista a Rac-1, en que ha subratllat que el compromís de la Generalitat és "no fer passos enrere tot just començar".

Cues i aglomeracions als punts turístics

Aquest cap de setmana s'han viscut aglomeracions, sobretot a les zones de platja, on hi ha hagut una afluència de visitants que no es veia des d'abans de la pandèmia.

Això ha provocat també cues a la carretera i aglomeracions en els desplaçaments en tren.

També hi ha hagut moltíssima afluència a les zones turístiques de muntanya. A la Cerdanya els hotels han tingut força demanda aquests dies, i les segones residències són plenes de persones que feia moltes setmanes que esperaven poder-hi tornar.
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Confinament
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut