Una oficina de Correus (Europa Press)
Una oficina de Correus (Europa Press)

14F: Rècord de sol·licituds de vot per correu en unes eleccions

El vot per correu augmenta un 180% respecte a les eleccions autonòmiques del 2017

Redacció/AgènciesActualitzat

El total de sol·licituds de vot per correu va ascendir dilluns a 183.000, fet que suposa un augment del 180% respecte al mateix període en les eleccions autonòmiques del 2017.

Segons han explicat aquest dimarts a EFE fonts de la Conselleria d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, aquestes xifres signifiquen el màxim absolut de vot per correu en uns comicis a Catalunya, i superen les 170.000 sol·licituds de les eleccions generals del 2016.

El termini per sol·licitar el vot per correu estarà obert fins divendres, 5 de febrer.


Vot per correu

La situació epidemiològica de Catalunya a causa de la Covid-19 ha disparat les sol·licituds de vot per correu de cara a les eleccions del 14F. La demanda és tan gran que Correus ha dut a terme 1.500 contractacions de reforç i ha ampliat l'horari d'obertura de totes les oficines.

L'objectiu de Correus és provar d'evitar les cues a l'exterior que s'han vist aquests dies, unes cues que, asseguren, s'expliquen per les mesures anti-Covid que segueixen en les seves instal·lacions. En la mesura que sigui possible, es recomana concertar una cita prèvia a les 89 oficines on aquest sistema ja funciona.


Protocols de votació

Per garantir la votació presencial, 3.000 responsables de seguretat sanitària es desplegaran als centres de votació per assegurar el compliment dels protocols per evitar el contagi de Covid.

Caldrà que tothom dugui mascareta en tot moment, tant els votants com els responsables de les meses. Sense la mascareta no es podrà accedir als centres per votar. S'haurà de mantenir una distància mínima d'un metre i mig, fer ús del gel hidroalcohòlic i, sempre que sigui possible, dur la papereta de casa.

A més, s'organitzarà un únic circuit, els membres de les meses no tocaran els documents d'identitat dels votants ni els sobres de vot, i es desinfectaran i netejaran els espais de forma regular. Tot plegat pot alentir el procés electoral i explica, en bona part, el perquè de l'increment del vot per correu.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut