Personal sanitari atén un pacient a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona (Hospital Josep Trueta)

15 morts per coronavirus el dia que l'ocupació de les UCI baixa de 400 a Catalunya

Les xifres de morts cauen a nivells del 18 de març i les d'ocupació de les UCI, a les del 21 de març
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Dia rere dia, el degoteig d'altes continua. El que van arribar a ser més de 1.500 persones ingressades a l'UCI, la primera setmana d'abril, són ara menys de 400. Una xifra positiva que es veu reforçada, un cop més, per la tendència a la baixa en contagis i morts. Segons les dades del Departament de Salut, aquest diumenge hi ha hagut 15 persones mortes en hospitals i 123 contagis nous. Les funeràries informen de 51 morts a tot el país en 24 hores.

L'augment de morts torna a xifres de la primera setmana de l'estat d'alarma. Han mort 15 persones als hospitals, una xifra que no es veia des del 18 de març. En total han mort 6.423 persones a un centre hospitalari, positiu de Covid-19 o bé com a sospitós.

 

 
 

En total, hi ha 60.728 persones que han donat positiu per coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Són 123 persones més que ahir detectades amb una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). A aquests casos, cal sumar-los 174.546 possibles contagis de coronavirus detectats per un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Si ens fixem en les dades de les funeràries, les morts també reculen. N'hi ha hagut 51 en 24 hores i ja són un total de 11.160 defuncions fins a dia d'avui amb la Covid-19 o com a sospitosos.

 

Les UCI, a nivells del 21 de març

Actualment hi ha 393 persones ingressades a l'UCI, una xifra que no es veia des del 21 de març, una setmana després de l'inici del confinament total. Des de l'inici de l'epidèmia, un total de 3.945 persones han estat ingressades de gravetat.

 

 

34.577 persones diagnosticades ja s'han recuperat de la malaltia i han rebut l'alta hospitalària.

 

 

Del nombre total de positius arreu del país, 9.425 són professionals sanitaris.


3.309 morts en una residència

Les residències han estat una de les pàgines més negres de la pandèmia. A Catalunya hi han mort en dos mesos 3.309 persones, segones les dades de les funeràries.

Un total de 12.529 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 34.943 són casos sospitosos dels 64.000 resident que hi ha arreu del país.

4.036 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació de casos.

 

A Espanya, els nous contagis i les defuncions a causa del coronavirus han caigut clarament les últimes hores. Ho constata l'últim informe que acaba de fer públic el Ministeri de Sanitat, que recull que aquest diumenge es van notificar 373 nous positius de coronavirus i 123 persones van morir a causa de la Covid-19.

L'increment de positius és el més baix des del 7 de març passat i l'augment de defuncions és el més baix també des del 18 de març.

El nombre de pacients que han rebut l'alta és, en total, de 137.139.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, considera que les dades demostrarien l'evolució positiva de la lluita contra la pandèmia.

Una dona camina per la Rambla de Barcelona en el 57è dia d'estat d'alarma (EFE/Toni Albir)

 

Les últimes dades abans de la fase 1

Aquesta mitjanit de diumenge ha començat la fase 1 del desconfinament, un pas més en la desescalada per recuperar la normalitat. A Catalunya, però, són només tres les regions sanitàries que canviaran de fase. En concret, les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran, les zones on l'evolució de la pandèmia ha estat fins ara millor.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut