180 detinguts en nous aldarulls a França per la mort d'un noi per un tret de la policia

El Ministeri de l'Interior ha anunciat aquesta nit desplegarà 40.000 agents
Redacció Actualitzat
TEMA:
França

Segona nit d'aldarulls a França per la mort d'un noi de 17 anys a qui la policia va disparar quan va fugir d'un control a la ciutat de Nanterre, a la perifèria de París. Hi ha hagut 180 detinguts i 170 ferits, segons el ministre de l'Interior francès, Gérald Darmanin, que ha parlat d'una "nit de violència intolerable contra els símbols de la República" amb ajuntaments, escoles i comissaries incendiats o atacats.

A través de Twitter, Darmanin també demana "suport per als policies, gendarmes i bombers que s'han enfrontat amb valentia a l'atac" i parla de "vergonya per als que no van cridar a la calma".

Sí que ho va fer el president francès, Emmanuel Macron, que ha convocat un gabinet de crisi aquest dijous al matí, en què ha denunciat una "violència injustificable" contra "les institucions i la República". 

El Ministeri de l'Interior, a més, ha anunciat aquest dijous a la nit desplegarà 40.000 agents, preveient que els aldarulls es puguin repetir.

Això, després que la indignació per la mort del Naël, dimarts al matí, va provocar una primera nit de disturbis, concentrats a Nanterre i als afores de París, amb una trentena de detinguts. 

El jove conduïa sense carnet un cotxe esportiu de lloguer quan el va aturar una parella d'agents que anaven en moto. Segons es veu en un vídeo gravat per un testimoni, un d'ells li dispara per la finestreta del conductor quan el jove arrenca el cotxe. 

Aquest agent va ser detingut acusat d'homicidi voluntari i el cas s'està investigant. A més, ha estat suspès del seu càrrec,

ARXIVAT A:
França
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut