17A: Aragonès reivindica el "no tenim por" d'aleshores i Colau reclama més atenció a les víctimes

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha admès que "hi ha un risc" d'atemptat terrorista a Catalunya, però no cal "caure en l'alarmisme"
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Atemptats Barcelona Cambrils

El dia que es compleixen cinc anys dels atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha volgut recordar les víctimes en una piulada just abans d'assistir a l'acte d'homenatge que s'ha fet a Barcelona.

Al tuit, Aragonès diu que "el no tenim por que es deia llavors, segueix més vigent que mai". "Som un poble de pau", afegeix. "Un record per a totes les víctimes i una abraçada a les famílies. I de nou, un agraïment a la feina feta aquells dies per tants professionals", i acaba:


Colau creu que les víctimes no han estat prou ateses

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que també ha estat present en l'homenatge aquest dimecres, creu que ni l'Estat ni la Generalitat han ofert recursos suficients per atendre totes les víctimes del 17-A.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Colau ha assegurat que, a parer seu, ja seria hora que la Generalitat posés en marxa algun tipus de servei "com a govern de Catalunya" i ha lamentat que l'Estat no tingui un mecanisme d'atenció "robust" i "amb més humanitat".

"Pensava innocentment que hi hauria una política d'estat molt forta per donar suport a les víctimes si va ser decebedor comprovar que això no era així."

En aquest context, ha remarcat que tot i que la ciutat no té competències en matèria antiterrorista l'Ajuntament "vam fer molt més del que s'esperava" i va crear llavors unes subvencions per oferir recursos a entitats signant un conveni amb la recentment creada Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats (UAVAT).

En l'acte d'homenatge a les víctimes del 17A s'ha fet una ofrena floral (EFE/Alejandro García)


Elena admet "un risc" d'atemptat, però sense "caure en l'alarmisme"

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha admès que "hi ha un risc" d'atemptat terrorista a Catalunya com el que pot existir en altres països europeus, però ha precisat que "no cal caure en l'alarmisme".

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller ha explicat que, en tot cas, de produir-se probablement no seria comès per una organització ni es tractaria d'una acció organitzada, sinó protagonitzada per una persona a títol individual.

No obstant això, ha subratllat que, a causa d'aquest "risc", el departament d'Interior dedica molts recursos per prevenir atacs terroristes, destinats a diferents tasques com la informació, la recerca, el seguiment de persones que puguin caure en una radicalització o per a la vigilància d'espais.

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils Pere Aragonès Ada Colau Pedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut