Els veïns intoxicats van haver de ser atesos després de veure's envoltats de fum (3Cat)

20 veïns intoxicats per una fumigació irregular contra les paneroles en un restaurant barceloní

El local, a prop de Glòries, que ha estat precintat, va utilitzar un producte no autoritzat i alguns dels afectats ja han presentat denúncia als Mossos d'Esquadra
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Pensaven que era un incendi, però estaven fumigant el restaurant que tenen als baixos de l'edifici. Als veïns d'un bloc de pisos de Sant Martí, a Barcelona, encara els dura l'ensurt d'aquest diumenge a la matinada després de veure's envoltats de fum.

Una vintena de persones van haver de ser trasllades per una intoxicació a l'Hospital del Mar i al de Sant Pau, per recomanació de l'Institut Nacional de Toxicologia.

Tot i que només dues van presentar símptomes lleus d'irritació i cap va requerir ingrés hospitalari, asseguren que encara ara n'arrosseguen les conseqüències


Un producte per eliminar paneroles no autoritzat

L'informe dels Bombers de Barcelona assenyala que el motiu del fum que va provocar l'afectació respiratòria entre el veïnat va ser l'ús d'un producte per eliminar paneroles al restaurant, situat a prop de Glòries.

En concret, un biocida (cipermetrina, 8%) aplicat en forma de bomba de fum que no s'hauria utilitzat en la dosificació i forma correctes, cosa que n'hauria provocat la concentració i dispersió.

A més, la marca que es va fer servir no està registrada a la UE i, per tant, no està autoritzada. Aquest tipus de producte, si s'utilitza en establiments de restauració, l'ha d'aplicar exclusivament personal qualificat i autoritzat.

Tot i que les intoxicacions són molt estranyes, si no s'aplica correctament pot arribar a produir símptomes irritatius, mareig, nàusees, cefalea i visió borrosa.

El local ha quedat precintat (3Cat)

La Guàrdia Urbana clausura el local

L'endemà dels fets, la Guàrdia Urbana, que porta la investigació, va clausurar el restaurant de manera preventiva.

No podrà reobrir fins que apliqui les mesures que li demana l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

Mentrestant, alguns veïns ja han presentat denúncia a títol individual als Mossos d'Esquadra i ara estudien fer-ne una de comunitària.

ARXIVAT A:
Salut Medi ambient Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut