Intervenció dels Mossos contra els activistes de la PAH durant el desnonament de fa prop d'un any a Manresa
Intervenció dels Mossos contra els activistes de la PAH durant el desnonament de fa prop d'un any a Manresa
Manresa

20.000 euros de multa per intentar aturar un desnonament a Manresa

Cadascun dels activistes s'enfronta a una sanció de 600 euros i la suma és una de les multes més altes imposada per aquest tipus d'accions en aplicació de la llei mordassa

RedaccióActualitzat

La PAH del Bages s'enfronta a una multa de gairebé 20.000 euros per haver intentat aturat un desnonament, ara fa prop d'un any, a Manresa. La quantitat és la suma de les multes de 600 euros que imposen a 30 dels activistes identificats. Tres d'aquests, a més, estan pendents de citació judicial per atemptat contra l'autoritat.

Aquesta és de les sancions administratives més elevades a l'estat que la PAH ha rebut en aplicació de la llei mordassa.

 


L'acció va ser al març. Una cinquantena d'activistes de la PAH es van mobilitzar per evitar el desallotjament d'una família a qui l'Ajuntament ja havia aprovat un habitatge d'emergència.
 

La PAH del Bages recorrerà les multes perquè les considera

La PAH del Bages recorrerà les multes perquè les considera "il·legítimes i desproporcionades" (ACN/Estefania Escolà)


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca recorrerà les multes perquè les considera "il·legítimes i desproporcionades". Mentre no avancin els recursos, organitzaran actes per recaptar diners i han anunciat que continuaran mobilitzant-se: 

"Que quedi clar que per moltes multes que ens posin no ens trauran del carrer. Hem vingut a lluitar contra els especuladors i el capitalisme, assumim doncs aquesta lluita amb totes les conseqüències!"

El col·lectiu demana la destitució del conseller d'Interior, Miquel Buch, i que la Generalitat compleixi la llei catalana de l'habitatge. 

Des del Sindicat de Llogaters han denunciat que es vol "criminalitzar les persones que estem fent el que haurien de fer les administracions" i que és "protegir drets humans".

L'acord de govern entre el PSOE i Unides Podem preveu una nova llei de seguretat ciutadana per substituir la llei mordassa

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut