Set joves parlen del que ha passat aquest 2014 en el resum de l'any de TV3.
Set joves parlen del que ha passat aquest 2014 en el resum de l'any de TV3.
ANÀLISI

"2014, parlem-ne!": Com valoren els joves el 2014 a través del resum de l'any de TV3

Enllaç a altres textos de l'autor Blanca de la Torre

Blanca de la Torre

Directora i guionista del programa "2014, parlem-ne!".

Actualitzat

Per complir l'encàrrec de fer el resum de l'any del 2014, el primer que vam fer va ser buscar set joves amb opinions, procedències, formació i circumstàncies diferents i alhora complementàries, perquè ens donessin el seu parer sobre els fets esdevinguts durant el 2014. L'opinió fresca i descontaminada dels joves vam pensar que ens ajudaria a posar-hi una mirada diferent.

El resultat ha estat un programa de 50 minuts que resumeix el més important de l'any, reforçat amb una selecció de les opinions dels set joves que han accedit a parlar amb nosaltres i entre ells.

L'any que aviat deixarem enrere ha estat marcat, sense cap mena de dubte, per l'anunci que el president de la Generalitat, Artur Mas, va fer els últims dies del 2013, quan va fer públiques les preguntes de la consulta i el dia que se celebraria, el 9 de novembre. Catalunya ha viscut políticament a l'ombra d'aquest esdeveniment: per això el resum de l'any comença amb aquesta imatge i també per aquesta raó els joves tertulians a qui hem donat veu en aquesta ocasió es defineixen ja en les seves primeres intervencions.

En el resum del 2014 repassarem una cinquantena de notícies -les més destacades seguint criteris tant informatius com d'imatge- aparegudes durant l'any en els telenotícies de TV3.

Els joves que finalment han participat en el programa són:

Marina Prat. Té 19 anys. De Ripoll es va traslladar a estudiar a Barcelona per ser actriu, el somni de la seva vida. Viu molt austerament, en un pis compartit, del que guanya venent entrades de teatre o repartint publicitat els dies de festa i de l'ajuda econòmic dels seus pares.

Gerard Valldeperas. És de Manresa i no es pot independitzar perquè no té una feina estable; viu amb la família. Va fer un mòdul d'automoció però l'únic que ha aconseguit són contractes temporals a través de les ETT. Desconfia de la política i de les ideologies de qualsevol signe; creu que la corrupció és el mal dels nostres dies.

Yusra el-Kasmy. És nascuda a Mataró i els seus pares són del Marroc. Des de petita somia que serà metgessa. Ara estudia segon de carrera i es passa la vida a la universitat concentrada en l'estudi; per això ha hagut de deixar, temporalment, altres activitats, com ara col·laborar a la ràdio local o escriure.

Judith Lorente. No va treure prou nota a la selectivitat i no va poder accedir als estudis universitaris per ser educadora social; per això, i seguint el seu instint lluitador natural, ara estudia un grau superior de Disseny Tèxtil i quan l'acabi anirà a la universitat per seguir la seva vocació.

Dídac Amat. És un jove actiu políticament i socialment. Comparteix un pis d'estudiants a Barcelona i estudia dues carreres -Dret i Ciències Polítiques-, a més d'apuntar-se a tots els cursos i seminaris que li surten al pas. Té idees molt clares respecte al que és una societat justa i participativa, i veu un horitzó en el qual tothom que ho vulgui tindrà una part activa.

Elena Schröder. És farmacèutica igual que les seves germanes, amb les quals acaba d'engegar un negoci relacionat amb l'activitat farmacèutica de la família. És ben conscient de la sort inestimable que és tenir una feina esperant-te quan acabes la carrera i no vol desaprofitar l'oportunitat de millorar professionalment i innovar empresarialment.

Blanca Francisco. És de Cadis, té 23 anys i un fill de 5. No té més estudis que els obligatoris i després de fugir d'un mal matrimoni ha arribat a Catalunya, on viu amb la família del seu nòvio. De tant en tant treballa fent feines domèstiques per hores.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut