L'asteroide va ser descobert dissabte (NOIRLab/NSF/AURA/J. da Silva/Spaceengine)

2023 BU, l'asteroide que ha passat aquesta nit extremadament a prop de la Terra

Segons la NASA, és una de les majors aproximacions d'un objecte al nostre planeta registrada mai fins ara

RedaccióActualitzat

Un petit asteroide d'uns 8 metres de diàmetre ha passat extremadament a prop de la Terra la matinada d'aquest divendres. Segons la NASA, és un dels majors apropaments registrats fins ara. Ho evidencia el gràfic que l'agència ha penjat a la seva pàgina web.

L'asteroide 2023 BU, que va ser descobert dissabte passat des de Crimea per un astrònom aficionat, té la mida aproximada d'un camió. El moment en què ha estat més a prop de la Terra ha estat a la 1.26, hora catalana.

Ha sobrevolat l'extrem sud de Sud-amèrica a només 3.600 km per damunt la superfície terrestre, a partir de les 20.15 hora catalana, aproximadament. Per fer-se una idea de les distàncies a l'espai, el satèl·lit Meteosat està a molta més distància: 36.000 km de la Terra.

 

El punt fix que es veu en la imatge correspon a l'asteroide. Les fotografies de què disposem fins ara les ha fet la unitat robòtica Elena, amb una exposició de 300 segons.

El pas del 2023 BU s'ha pogut seguir en directe a través del canal del Projecte Telescopi Virtual 2.0:


 

No hi ha hagut col·lisió

No hi havia risc que l'asteroide impactés amb la Terra, i no ha passat. En tot cas, si hi hagués hagut una col·lisió, s'hagués convertit en una bola de foc i desintegrat de manera inofensiva a l'atmosfera, i caigut en forma de petits fragments de meteorits. En cap cas hagués caigut sencera cap massa que fes 4, 6 o 8 metres de diàmetre.

Si tot va segons el previst, l'asteroide tornaria a passar-nos a la vora d'aquí a uns 400 dies.

L'anunci ha aixecat força expectació i diferents organismes han retransmès el pas d'aquest asteroide a través d'internet.

 

ARXIVAT A:
NASA
Anar al contingut