24 dies vivint al metro per esquivar les bombes russes al setge de Kíiv
Famílies senceres viuen des del primer dia de la invasió russa al metro de Kíiv, construït durant l'època soviètica i pensat ja com un refugi per les bombes
Després de 24 dies de guerra, els ucraïnesos demanen que s'aturin els bombardejos, que continuen afectant la població civil. A Kíiv, milers de persones viuen refugiades al metro de la ciutat.
A les andanes, s'hi han instal·lat tendes de campanya, taules, cadires i llits improvisats per acollir els ciutadans que han decidit no marxar de la capital.
Les estacions de metro com la de Siret ofereixen la seguretat d'estar a cobert dels atacs aeris i les explosions que cada dia destrueixen edificis i barris de la capital ucraïnesa.
S'estima que conviuen a la xarxa de metro uns 15.000 ucraïnesos. La invasió russa va començar el 24 de febrer i l'endemà ja hi havia persones que s'havien refugiat al metro tal com ens va explicar l'enviat especial de TV3 Lluís Caelles.
El metro de Kíiv es va construir als anys 60 en ple domini soviètic. Té tres línies i es va convertir en la tercera xarxa de metro de la Unió Soviètica, només per darrere de les grans ciutats russes, Moscou i Sant Petersburg.
Quan es va construir, ja es va plantejar que les estacions servissin de refugi antiaeri. Estaven en plena Guerra Freda i els arquitectes van preveure totes les situacions. Algunes estacions, com la d'Arsenalna, són a 105 metres de profunditat.
El sistema de metro té 52 estacions i uns 67 quilòmetres de llarg en conjunt.
Segons les autoritats locals, 60 civils han mort ens els bombardejos a la ciutat des de l'inici de la guerra.