Els Minyons de Terrassa van ser els primers a descarregar el 3 de 10, però els Castellers de Vilafranca ja l'havien carregat (CCMA)

25 anys del primer castell de 10 de la història: com es va viure la diada

Els primers a descarregar-lo van ser els Minyons de Terrassa, però ja l'havien carregat els Castellers de Vilafranca
Agustí Forné Actualitzat
TEMA:
Castellers

Aquest dimecres, 22 de novembre, se celebra una efemèride del tot remarcable al món casteller: fa exactament 25 anys que es va descarregar el primer castell de 10 de la història.

Ho van fer els Minyons de Terrassa en la seva diada. El cap de colla dels malves es va plantejar aquest castell al final de la temporada del 1997 i el van començar a assajar el 98. El van intentar per primer cop sense èxit en la seva festa major.

A la cursa pel castell de 10 s'hi van afegir els Castellers de Vilafranca i també el van començar a assajar.

De fet, els Verds van ser els primers a plantejar-se un castell de 10, el 4 de 10 amb folre i manilles, l'any 96. Però quan el van portar a plaça no van sonar ni les gralles.

Els vilafranquins van intentar el 3 de 10 la diada de Sant Fèlix l'any 1998 i van fer llenya. Ho van tornar a intentar la seva diada, per Tots Sants, i tampoc se'n van sortir, encara que van arribar a posar l'acotxador.
 

Els Castellers de Vilafranca es van inventar una diada per poder-lo carregar (CCMA)

El tenien, però era l'última diada i sabien que els Minyons ho intentarien. Així que es van inventar una diada el 15 de novembre, però només el van carregar.

Qui finalment va reblar el clau van ser els Minyons de Terrassa que van acabar descarregant el 3 de 10 per primera vegada a la història.

Les enxanetes del castell dels Minyons, el cap de colla i l'expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, que era el comentarista de l'actuació pel 33, ens expliquen en aquest vídeo com van viure aquesta diada:
 


 

 

ARXIVAT A:
Castellers
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut