El Barcelona Beach Festival se celebra després d'un acord in extremis
L'organització ha signat una declaració autoresponsable conforme les mesures de seguretat són les mateixes que el 2019
Finalment, el Barcelona Beach Festival es pot celebrar. Poc abans de tres quarts de quatre de la tarda, ha obert les portes i els primers assistents han començat a accedir al recinte on se celebra el festival de música electrònica, a la platja del Fòrum i Parc de la Pau.
La celebració del festival s'ha salvat in extremis, després que l'Ajuntament de Sant Adrià anunciés aquest divendres que denegava la llicència per a la celebració de l'esdeveniment.
Una reunió aquest matí entre Bombers i l'Ajuntament ha permès desencallar la situació. L'Ajuntament demanava a Bombers que emetés l'informe favorable de prevenció de riscos per poder atorgar la llicència.
Finalment, tant Bombers com Ajuntament han donat llum verda al festival després que l'organització hagi firmat una declaració autoresponsable conforme el pla de prevenció d'enguany és el mateix que ja es va aprovar en l'última edició del 2019.
El Barcelona Beach Festival obre portes després de l'acord in extremis que l'ha autoritzathttps://t.co/hBA758ZLhj pic.twitter.com/JfKfJf7Foo
324.cat (@324cat) July 2, 2022
Els organitzadors: "Estem feliços"
Després de l'acord in extremis, els organitzadors del festival han celebrat que l'esdeveniment es pugui celebrar. "Estem feliços, però ahir estàvem desolats per una situació que era irracional i esperpèntica", ha assegurat el director general de Live Nation a Espanya, Paco Martínez.
"Afortunadament, les parts implicades han trobat una solució i estem preparats per celebrar el millor festival de totes les edicions. Esperem que la gent s'ho passi d'allò més bé", ha afegit.
Intercanvi d'acusacions
Segons l'Ajuntament, l'organització va entregar tard una sèrie de documents necessaris per tramitar la petició d'aquest informe. Malgrat això, l'Ajuntament explica que va fer la petició, i que Bombers la va denegar per estar fora de termini. Segons la normativa, aquestes peticions s'han de fer, com a mínim, 15 dies hàbils abans de l'esdeveniment, i en aquest cas la petició de l'Ajuntament es va fer el 22 de juny.
Per la seva banda, l'organització del festival va publicar un dur comunicat contra l'Ajuntament, on desmentia que haguessin presentat la documentació fora de termini, i on també van anunciar una querella contra l'alcaldessa.
Amb tota la infraestructura preparada, divendres el consistori va precintar el recinte. L'alcaldessa del municipi, Filo Cañete, va explicar que l'Ajuntament "no té les competències legals per emetre l'informe que falta" per poder donar la llicència.
Durant la tarda, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, va obrir la porta a la possibilitat de tirar endavant el festival, ja que l'informe de Bombers es podria seguir tramitant.
25.000 persones a l'espera
Amb tot això sobre la taula, més de 25.000 persones han estat a l'espera de la celebració o no del festival. L'organització ja va anunciar que en cas de cancel·lació tornarien l'import de les entrades, però molta gent expressava el seu malestar amb la situació, especialment aquells que viatgen a Barcelona expressament per assistir al festival.
A més, les autoritats estaven preocupades pel fet que la cancel·lació del festival pogués desembocar en un problema d'ordre públic, si els milers d'assistents es desplaçaven igualment a la platja de Sant Adrià encara que el festival no se celebrés.
El festival, que va haver de cancel·lar les dues últimes edicions a causa de la pandèmia, aplega alguns dels discjòqueis més destacats del moment, amb més de 12 hores de música.
- ARXIVAT A:
- Música