300 persones passen la nit a Sant Jaume abans de la manifestació de Jusapol
La plaça de Sant Jaume torna a estar plena. Després del desallotjament d'aquesta setmana, centenars de persones han tornat a ocupar l'espai en la vigília de la manifestació de Jusapol per homenatjar els policies de l'1-O.
Unes 300 persones han respost a la crida dels CDR, l'ANC, la CUP i Arran, entre d'altres. L'objectiu és ser passar la nit a la plaça i ser-hi tot dissabte per frenar la manifestació de policies.
La CUP ha convocat els seus militants amb el lema "Que no ens prenguin les places". Abans hi ha hagut una marxa pels carrers del Barri Gòtic de Barcelona.
Dissabte hi ha previstos diversos actes, com la lectura de textos, una "holi fest", una croquetada i una xocolatada.
La concentració a la plaça de Sant Jaume també té el suport de Bombers per la República i de la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme.
Jusapol a Barcelona
El portaveu a Catalunya de Jusapol, Marcos Veiras, ha fet una crida "a la calma i a mantenir la serenitat davant les provocacions". Considera que la causa que defensen "és justa" i que no poden deixar que els "contaminin".
En una roda de premsa al costat de Chema García, de Jusapol Astúries, Veiras ha explicat que espera que aquest dissabte sigui "un dia festiu, d'agermanament entre la Policia Nacional i Guàrdia Civil, i, sobretot, de suport a la ciutadania catalana".
"Esperem el suport de la ciutadania catalana, que tantes mostres de gratitud i estima ens ha donat, sobretot l'últim any, davant l'aïllament social que rebem per part de les institucions i una part de la ciutadania catalana."
Jusapol ha mostrat el seu descontentament per haver de canviar el recorregut malgrat que havien informat de la manifestació el 30 d'agost amb la sortida a la plaça de Sant Jaume "amb tots els requisits".
Canvi de recorregut
La manifestació convocada inicialment a la plaça de Sant Jaume per Jusapol sortirà finalment de davant de la prefectura superior de la Policia Nacional, a la Via Laietana. Es tracta d'un recorregut alternatiu, en direcció a la plaça de Catalunya, proposat pels organitzadors i avalat pel Departament d'Interior.
La convocatòria, en principi, és per reclamar millores laborals al govern espanyol, però per les xarxes es fan crides a homenatjar els agents que van participar en l'operatiu contra el referèndum.
Interactiu relacionat: El mapa de la memòria audiovisual de l'1-O
La nova ubicació no hauria de coincidir amb la mobilització independentista i de col·lectius antifexistes.
L'altra convocatòria la fa l'associació Observatori de la Catalanofòbia, i també ha acceptat un recorregut alternatiu que anirà de la plaça Antonio López fins al Parlament.
El govern fa crides a la calma davant les dues manifestacions antagòniques.