Aquest dissabte, els candidats s'enfronten a l'examen teòric i al llarg del mes juliol se'ls convocarà per fer la defensa de la unitat didàctica (CCMA)

36.000 docents a examen en la convocatòria més gran de places a Educació

36.000 aspirants opten a una de les 14.000 places de mestre i professor que s'oferten
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

Aquest dissabte 1 de juliol, més de 36.000 persones s'han examinat en la convocatòria més gran que ha fet mai Educació. Opten a una de les 14.200 places de mestres i professors que s'ofereixen en una convocatòria extraordinària d'oposicions.

I és que la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics ha assumit la planificació i execució d'un procés extraordinari d'estabilització de la plantilla a partir de dos concursos paral·lels: un d'excepcional de mèrits i un altre d'oposició extraordinari.

Per donar cabuda a tots els candidats, s'han constituït 310 tribunals en 146 seus diferents. Això ha comportat mobilitzar 1.550 docents que formen part dels tribunals. 

Aquest dissabte, els candidats s'han enfrontat a l'examen teòric, i al llarg del mes juliol se'ls convocarà de forma individual per fer la defensa de la unitat didàctica que ja han entregat.

Un cop passades les dues proves, als que les hagin superat se'ls farà la suma de mèrits i el mes de setembre de l'any vinent, el 2024, faran els quatre mesos de pràctiques obligatòries.

El procés ha d'haver acabat abans del 31 de desembre de 2024 i suposarà l'estabilització de 27.097 nous funcionaris docents. Entre mestres i professors ara hi ha un alt percentatge d'interinitat --un 35%--. Amb la convocatòria d'aquestes oposicions, i una altra d'ordinària que està previst que es faci l'estiu del 2024, s'espera que el percentatge es redueixi fins al 8%.

Per altra banda, també s'ha convocat un concurs excepcional de mèrits que es tancarà el 5 de setembre d'aquest any. Més de 37.000 aspirants de tot l'Estat s'hi han presentat i s'han ocupat 12.800 places. 

 

ARXIVAT A:
Educació Generalitat de Catalunya
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut