Un home inspecciona la runa després d'un dels atacs a Khan Younis (Reuters/Mohammed Salem)

38 morts al sud de Gaza i ofensiva contra un hospital del nord, en un doble atac d'Israel

Els bombardejos israelians continuen a Gaza i al Líban, on tres periodistes han mort en un atac contra un edifici on s'allotjaven equips de diversos mitjans de comunicació

Actualitzat

Una nova ronda de bombardejos de l'exèrcit israelià aquesta nit de dijous i matinada de divendres a Khan Younis, al sud de la Franja de Gaza, ha provocat almenys 38 morts, segons el Ministeri de Salut, controlat per Hamas.

En un vídeo publicat a les xarxes socials verificat per la cadena Al-Jazeera s'aprecia com algunes de les víctimes mortals són menors d'edat. Segons el Ministeri de Salut, la majoria de les víctimes dels atacs són dones i nens.

Dels bombardejos a Khan Yunis, el més mortífer --28 víctimes mortals-- s'ha produït al barri de Manara, al sud de la localitat, segons l'agència oficial de notícies palestina Wafa.

700 morts en l'ofensiva al nord de la Franja

Al nord de la Franja, l'exèrcit d'Israel (IDF) manté una ofensiva que ja ha deixat almenys 700 morts i milers de desplaçats en els darrers dies.

Al camp de refugiats de Jabalia, la Defensa Civil de Gaza ha denunciat que un bombardeig d'Israel ha provocat l'esfondrament d'una desena d'edificis i la mort de 150 persones, segons les seves estimacions.

Els Serveis d'Emergències no han pogut accedir a la zona pel setge de les tropes israelianes, que tampoc permeten l'entrada lliure de periodistes a Gaza. Això dificulta la verificació de les dades de les autoritats.

També al nord, l'exèrcit d'Israel ha entrat a l'hospital Kamal Adwan, a Beit Lahia, on hi ha un centenar de persones retingudes.

Diversos dels cotxes aparcats a l'edifici estaven logotipats amb la paraula "premsa" (Reuters)

Tres periodistes morts per un atac d'Israel al Líban

Al Líban, mentre segueixen les hostilitats entre Israel i Hezbollah sobre la frontera, les IDF han bombardejat aquest divendres un edifici on s'allotjaven almenys 18 periodistes de sis mitjans diferents, entre ells Sky News, Al-Jazeera i mitjans libanesos, segons Reuters.

En l'atac hi han mort l'operador de càmera Ghassan Najjar i el tècnic Mohammed Reda, del canal Al-Mayadeen, i l'operador de càmera Wissam Qassem, del canal Al Manar. Tots dos mitjans són libanesos i tenen una línia editorial propera a Hezbollah.

El Ministeri d'Informació libanès ha qualificat l'atac de "crim de guerra".

Abans d'aquest atac, els atacs israelians havien provocat ja la mort de cinc periodistes, inclòs el fotoperiodista de Reuters Issam Abdallah.

Cinc soldats d'Israel morts al Líban

La incursió israeliana al sud del Líban per combatre Hezbollah sobre el terreny ha provocat aquest divendres la mort de cinc soldats de les IDF.

L'anunci de l'exèrcit d'Israel arriba després que dijous informés de la mort de cinc soldats més en els enfrontaments amb Hezbollah.

En paral·lel, Hezbollah ha seguit llançant coets a territori israelià, especialment contra una base militar al sud de Haifa.

Vehicles de l'exèrcit israelià durant una operació al sud del Líban (Reuters/Artorn Pookasook)

Trobades internacionals per acostar posicions

El secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, ha expressat l'esperança que la mort del líder de Hamas Yahya Sinwar a mans d'Israel faci reviure les negociacions per un alto el foc.

S'hi ha referit després de visitar la capital de Qatar, Doha, per trobar-se amb les autoritats del país.

"Hem parlat de les opcions de treure profit d'aquest moment i dels pròxims passos per tirar el procés endavant. I anticipo que els negociadors es trobaran els pròxims dies."

Es preveu que diumenge el director del Mossad, el servei d'intel·ligència israelà, visiti també Doha per trobar-se amb el director de la CIA, William Burns, i el primer ministre de Qatar.

Paral·lelament, una delegació de líders de Hamas s'ha reunit amb una delegació d'Egipte al Caire per abordar les possibilitats d'una negociació d'alto el foc.

 

ARXIVAT A:
IsraelGazaGuerra a GazaLíbanHezbollah
Anar al contingut