Imatge d'arxiu de la plaça de la Mercè, un dels espais que s'ompliran d'alumnes (Ajuntament de Barcelona/Paola de Grenet)

4 de cada 10 escoles de Barcelona faran servir espais fora del centre

A partir dels sis anys, tots els alumnes hauran de portar la mascareta en tot moment, almenys durant les dues primeres setmanes
Actualitzat
TEMA:
Educació

A partir de dilluns, començaran les classes als centres escolars catalans amb els alumnes portant mascareta. Almenys durant les dues primeres setmanes, seran obligatòries a partir dels sis anys a tot Catalunya, a causa de la situació actual de la pandèmia.

Les mesures de prevenció de la Covid també han aconsellat ampliar els espais disponibles, per esponjar la concentració dels estudiants. El Consorci d'Educació de Barcelona ha explicat que més de 160 escoles utilitzaran espais municipals. En la majoria de casos seran a l'aire lliure, per a estones de pati i activitats complementàries, mentre que en una trentena d'equipaments municipals es faran classes.

 

L'Ajuntament de Barcelona ha ofert més de 200 espais en total, de manera que n'hi hauria a disposició més dels que se n'han demanat, però les assignacions encara s'estan acabant de concretar. Se sap, per exemple, que l'Escola Drassanes anirà a la plaça de la Mercè o que l'Institut Montserrat utilitzarà l'Espai Jove i els jardins de la Casa Sagnier.

El Consorci d'Educació també ha vetllat per l'adaptació dels recintes escolars als requeriments sanitaris, amb la inspecció tècnica de 349 centres, i ha recollit el mobiliari obsolet de 50 que ho han demanat.

Un total de 62 centres públics i concertats han demanat suport per gestionar els accessos, ja que les entrades i sortides han de ser esglaonades.

 

Més alumnes matriculats

A Barcelona, el curs obrirà amb 179.574 estudiants, 1.087 més que l'anterior. Augmenta el nombre d'alumnes d'ESO, mentre que a P3 han baixat les matriculacions.

El Consorci d'Educació de Barcelona ha confirmat que obriran tots els centres educatius de la ciutat, encara que n'hi ha set amb casos positius i diversos professors aïllats.

Una setmana després de començar el curs, els centres educatius també hauran de fer cribratges massius. D'entrada, es faran 8.000 proves PCR, seguides de 20.000 més, amb la previsió d'ampliar-les durant l'any.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut