Membres del tribunal examinen la documentació de docents a Barcelona (ACN)

40.000 persones s'han examinat en una jornada d'oposicions "impecable", segons Vilagrà

La consellera de la Presidència ha tancat la porta a repetir una externalització de la part logística de les proves
Redacció
TEMA:
Generalitat de Catalunya

Jornada de normalitat i sense incidències destacables en les oposicions de la Generalitat en el que s'ha qualificat de "superdissabte" per part de l'administració. Han coincidit les proves d'Educació i la repetició de les oposicions de la funció pública anul·lades a l'abril per nombroses irregularitats

En el cas de les proves de docents, es tracta de la convocatòria més gran que s'ha fet mai en aquest àmbit, amb 36.304 aspirants que opten a una de les 14.238 places que s'ofereixen. En l'altra convocatòria, 3.648 persones aspiraven a una de les 477 places d'agents rurals, execució penal i laborals transversals.

En la funció pública, la participació s'ha situat en un 62%, mentre que en el cas del procés d'estabilització de docents, ha rondat el 75%. La Generalitat busca reduir la interinitat de mestres i professors, que ara és del 35% i es vol rebaixar al 8%, com exigeix la Unió Europea.

Després de l'experiència de l'abril, amb retards, falta d'espai i vigilància, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha qualificat d'"impecable" la jornada d'aquest dissabte i ha agraït el "sobreesforç" de tot el personal que ho ha fet possible, en una compareixença conjunta amb la consellera d'Educació, Anna Simó, on també ha aprofitat per tancar la porta a una nova externalització de la part logística i operativa en un futur.

"L'administració mai havia dut a terme concursos tan massius, i s'ha fet amb intensitat, compromís i esforç", ha subratllat Vilagrà.

Les conselleres Laura Vilagrà i Anna Simó (ACN/Eli Don)

Tot i la valoració positiva dels responsables polítics, entre els participants hi ha hagut de tot i moltes queixes per part dels que s'havien d'examinar per segona vegada, que es consideren perjudicats en molts casos.

La consellera de Presidència ha destacat que l'objectiu d'aquestes proves és reforçar els serveis públics amb uns recursos humans "més estables i més adaptats" a les necessitats de la ciutadania. Com ha dit, no tothom podrà aconseguir-ho, perquè no hi ha prou vacants, però ha assegurat que més endavant podran optar a noves cites perquè l'administració vol que es quedin.

Preguntada per futures convocatòries, Vilagrà ha deixat clar que "s'ha pres nota" del bon funcionament de la jornada en comparació amb l'anterior, de la qual no tenen ni la participació perquè l'empresa Cegos no va complir "cap dels compromisos més bàsics" que tenia encomanats.

La setmana que ve es farà la segona part de les oposicions pendents de funció pública, que afectaran 10.000 persones més.

ARXIVAT A:
Generalitat de Catalunya
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut