La primera imatge dels presos independentistes a Lledoners

41 senadors francesos denuncien la "repressió als polítics legítims de Catalunya"

Han firmat una petició pel "respecte dels drets i les llibertats fonamentals a Catalunya" i demanen que "el govern francès intervingui"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

Quaranta-un senadors francesos firmen una petició pel "respecte dels drets i les llibertats fonamentals a Catalunya". Han denunciat que els "representants polítics legítims són víctimes de la repressió" i demanen que "el govern francès intervingui".

 


En l'escrit que han firmat els senadors francesos expliquen que França comparteix amb Catalunya una llarga història i que com a europeus i francesos els preocupa els "greus esdeveniments que van passar a Catalunya", fent referència al referèndum de l'1-O.

Afegeixen que "sense interferir en els problemes polítics del país veí ni en la qüestió de la independència de Catalunya", exigeixen "el respecte de les llibertats fonamentals i els drets de Catalunya".

També denuncien "la repressió que pateixen els polítics del govern català elegits legítimament, empresonats o obligats a exiliar-se".

A més, "lamenten que la gravetat d'aquesta situació se subestimi al seu país" per la qual cosa exigeixen a França i a la Unió Europea que "intervinguin per restablir les condicions de diàleg i per trobar solucions polítiques al problema".

ARXIVAT A:
Procés català Independència Judici procés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut