Protestes contra La Manada

6 dones també revisaran què és violació segons la llei després de la polèmica

Inicialment només 20 homes havien de valorar si s'ha d'actualitzar què és abús sexual i què és agressió sexual, definits el 1995
Redacció Actualitzat
TEMA:
Masclisme

L'òrgan a qui el govern espanyol ha encarregat revisar la tipificació dels delictes sexuals del Codi Penal, després de la polèmica per la sentència de La Manada, finalment inclourà dones juristes.

Es tracta de la secció quarta, la de Dret Penal, de la Comissió General de Codificació del Ministeri de Justícia. Segons ha informat aquest divendres al vespre el seu president, Esteban Mestre, per a aquest encàrrec en concret ha proposat sis dones

La secció la formen 20 homes, que són els que inicialment havien de valorar si la tipificació d'abús sexual i d'agressió sexual, escrita el 1995 al Codi Penal, està convenientment reflectida o si s'ha d'actualitzar.

Indignació pels 20 homes i cap dona

Les xarxes socials, partits polítics i diverses organitzacions s'havien mostrat indignats ja que no entenien com no es podia comptar amb cap dona per una tasca com aquesta. 

Després de saber-se la nova decisió, la socialista Ángeles Álvarez s'ha mostrat "orgullosa d'haver forçat" el govern espanyol a prendre-la. La portaveu d'Igualtat del PSOE ho havia denunciat i havia exigit a Rafael Catalá que ho esmenés.

 

Per fer-ho recordava que el reglament de l'òrgan permet que compti amb 30 membres, davant dels 20 que té ara. També que el ministeri estava incomplint la Llei d'Igualtat que obliga els poders públics a fer nomenaments en almenys la proporció del 40%-60%.
 

 

L'homòloga d'Álvarez com a portaveu d'Igualtat a Units Podem, Ángela Rodríguez, també ha celebrat la decisió.


En la resta de seccions d'aquesta Comissió, la situació no és gaire diferent. Dels 120 vocals amb què compten, només un 13% són dones. 

Ara, Álvarez demana que la decisió no sigui temporal i que no depengui del fet que "els caigui la cara de vergonya per la denúncia".

Les conclusions, el 15 de juny

La primera reunió per analitzar les tipificacions penals dels delictes sexuals se celebrarà el 10 de maig i les seves conclusions estaran llestes el 15 de juny.

Segons el Ministeri de Justícia es preveu que la Comissió pugui trobar-se amb representants de dones juristes a causa de la seva especial vinculació i competència amb la matèria estudiada.

ARXIVAT A:
Masclisme Feminisme Agressió sexual La Manada
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut