Veïns passejant pel carrer Major de Lleida aquest dissabte després de l'anunci del Govern de confinar la comarca del Segrià (ACN/Anna Berga)
Veïns passejant pel carrer Major de Lleida aquest dissabte després de l'anunci del Govern de confinar la comarca del Segrià (ACN/Anna Berga)

8 brots i més de 440 casos en una setmana: les dades que preocupen a Lleida

Confinats els habitants de la comarca del Segrià per l'augment de casos de coronavirus que suma 8 brots actius a la zona

RedaccióActualitzat

La comarca del Segrià és la primera de Catalunya que fa un pas enrere en la pandèmia del coronavirus i torna al confinament. Les xifres dels últimes dies, en especial de l'última setmana, han fet que la Generalitat prengui la decisió d'endurir les mesures per controlar els contagis.

A la regió sanitària de Lleida preocupen ara mateix 8 brots que han fet canviar la tendència de la pandèmia. Segons les últimes dades de Salut, hi ha 448 positius en els últims set dies, unes xifres que no s'havien vist mai ni en els dies en què la Covid-19 feia més estralls al país. En un sol dia, l'1 de juny, hi va haver 113 casos, la meitat de tots els positius al país i més que mai en tota la pandèmia en la regió sanitària de Lleida.

En l'actualització diària de casos que fa el Departament de Salut, en què es dona tota la xifra de nous contagis i se'ls assigna el dia de diagnòstic, hi ha hagut un increment de 155 casos en les últimes 24 hores.

Per posar-ho en context, des de l'inici de la pandèmia, a la regió sanitària hi ha hagut 3.706 casos, 599 en residències. Han mort 210 persones, una xifra que no ha variat aquests dies.

Les xifres de contagis deixen un risc de rebrot en vermell, molt per sobre del que s'ha vist en l'últim mes i mig:

 

 

L'epicentre del combat contra el coronavirus és ara l'Hospital Arnau de Vilanova, on hi ha 28 persones hospitalitzades i 5 són a les unitats de cures intensives. Els metges reconeixen que la situació comença a ser semblant a la del mes de març.

Per evitar el col·lapse han posat en funcionament una àrea de salut mòbil al costat del centre. Servirà per fer proves de detecció i triatge de malalts i pot acollir fins a 105 persones. També s'ha habilitat una segona planta per a pacients de Covid per si cal utilitzar-la.


Residències, empreses i un bloc de pisos

Els brots del Segrià són diversos. Un s'ha detectat a la residència Castrillón, amb 18 positius - 13 residents i 5 treballadors. En una altra residència, que en aquest cas no és de gent gran, es van detectar tres casos aquesta setmana. En els dos casos, els brots estan controlats.

També s'han detectat casos positius entre els veïns d'un bloc de pisos de la ciutat. Alguns estan aïllats al seu domicili. A l'Hotel Rambla i a la casa de colònies La Manreana de Juneda hi ha un centenar de persones en aïllament i més d'una seixantena han donat positiu per Covid-19.

 

 

En altres municipis de la comarca, hi ha quatre brots detectats en empreses hortofructícoles, la majoria de les poblacions d'Aitona i Alcarràs.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut