El primer condemnat per l'assalt al Capitoli, sentenciat a 8 mesos de presó
L'assalt al Congrès dels Estats Units va deixar 4 persones mortes i diversos ferits (Shannon Stapleton/Reuters)

8 mesos de presó per al primer condemnat per l'assalt al Capitoli

Se li imputa la pena per obstruir la celebració d'un acte oficial. Més de 500 persones afronten càrrecs per l'assalt al Congrés i al Senat nord-americà.

Jordi Brescó MontserratActualitzat

Un ciutadà de Florida s'ha convertit aquest dimarts en la primera persona condemnada per l'assalt al Capitoli dels Estats Units el 6 de gener. Es tracta de Paul Allard Hodgkins, de 38 anys, que durant el judici ha admès la seva culpa i ha dit que es penedeix del que va fer. 

La sentència a Hodgkins és per haver "obstruit la celebració d'un acte oficial", ja que la seva irrupció al Capitoli es va produir durant el procés formal de certificar Joe Biden com a president.

Hodgkins va ser caçat portant una samarreta i una bandera pro-Trump, a més d'unes ulleres  protectores de grans dimensions penjades al coll. 

"Va ser una decisió absurda per part meva, de la que assumeixo tota responsabilitat"

La fiscal Mona Sedky sol·licitava 18 mesos de presó per a Hogdkins; per la seva part, el seu advocat demanava que no hi ingressés. Finalment, el jutge del districte Randolph Moss ha decidit que el càstig de vuit mesos era suficient, ja que Hodgkins "no es va comportar de forma violenta, no va destruir cap propietat i tampoc va organitzar l'atac".

Hodgkins (esquerra), acompanyat del seu advocat (AFPTV)


S'esperen penes més severes

De moment, tan sols 17 de les persones acusades de participar en l'assalt han admès la seva culpa. En total, els processats son més de 535; alguns d'ells s'enfronten a càrrecs molt més greus que el de Hodgkins, així que s'espera que aquesta no sigui, ni molt menys, la condemna més llarga lligada als fets.

Aquest dimarts també s'ha oficialitzat el canvi del responsable de la policia del Capitoli.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut