Immigrants enfilats a la tanca de Melilla.
Immigrants enfilats a la tanca de Melilla.
Melilla

80 immigrants s'enfilen a la tanca de Melilla després d'una altra allau la matinada de dimecres

Només cinc dels més de 600 subsaharians que han provat de saltar la tanca a Melilla per entrar a Espanya ho haurien aconseguit

RedaccióActualitzat

Després de l'allau d'immigrants d'aquest dimarts a Algesires i Melilla, la situació no s'ha estabilitzat fins dimecres al vespre. Segons la policia, durant la matinada --vora les 4.30-- uns 600 subsaharians han provat de saltar la tanca a Melilla. D'aquests immigrants, com a mínim cinc ho haurien aconseguit.

Mentrestant, un altre grup de 80 persones s'han enfilat a sobre de la tanca, desafiant la calor i el cansament. Al llarg del dia han anat baixant i l'últim ho ha fet cap a les nou del vespre, després de setze hores a la tanca.

A sobre de la tanca, els immigrants cantaven "Bosa, bosa!" --que significa "Victòria, victòria!"-- i "Llibertat, llibertat!", però ja es nota el cansament d'estar hores sota el sol africà.

Els immigrants tenien l'esperança d'aconseguir quedar-se a Melilla, al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), com ja els va passar a 50 companys seus el dia anterior, que van estar set hores damunt la tanca i no van accedir a baixar fins que no se'ls va garantir que podien quedar-se al centre temporal.

Tallat l'accés i vedats els mitjans de comunicació

La Guàrdia Civil i les policies espanyola i marroquina han incrementat visiblement el seu desplegament després del nou assalt. Malgrat tot, no han pogut evitar el nou assalt. Per això, ha optat per tallar l'accés a la zona i fer fora els mitjans de comunicació.

Jorge Fernández Díaz ha decidit incrementar en 500 els efectius després de la reunió d'urgència que ha mantingut amb la cúpula del seu departament per analitzar i avaluar la situació.

Objectiu: la reixa de Villa Pilar

La reixa ocupada és la segona de les que formen el tancat perimetral, en una zona coneguda com a Villa Pilar, prop de l'aeroport. Poc després de la primera allau, un segon grup de desenes de subsaharians ha anat a una zona més al sud, primer al barri xinès i després al post fronterer de Beni Enzar, el principal dels quatre que connecten Melilla amb el Marroc.

Des de començament de setmana prop de 2.000 persones han intentat saltar la tanca des del Marroc. Ho han aconseguit 86.

 

Anar al contingut