Cegos va subcontractar les tasques de vigilància a l'ETT Randstaad (CCMA)

90 euros, la indemnització que els afectats pel caos a les oposicions rebran del govern

Són més de 13.000 persones que optaven a cobrir gairebé 2.000 places de funcionari públic en tots els grups, cossos i escales

Actualitzat

La Generalitat pagarà 90 euros a cadascun dels opositors que es va presentar a les polèmiques i caòtiques proves de finals d'abril, que posteriorment van ser anul·lades. Això suposarà un cost per al govern de més d'1.200.000 euros, que es pagarà en concepte de danys morals.

I és que en total s'hi van presentar més de 13.500 persones per cobrir gairebé 2.000 places de funcionari públic en tots els grups, cossos i escales de la Generalitat.

El pagament serà únic, es farà a partir de setembre i els opositors no hauran de fer cap gestió per reclamar-lo.

Els sindicats, però, ja han afirmat que aquesta quantitat no compensa els danys morals causats pel desgavell i posterior anul·lació de les proves.

La Direcció General de Funció Pública havia encarregat per primera vegada l'organització de les oposicions a una empresa externa, una externalització que llavors va justificar pel "volum molt important" de candidats i la falta de personal de Funció Pública.

Segons la nota de la Generalitat, els diners de les indemnitzacions sortiran del que es reclamarà a aquesta empresa, anomenada Cegos, pels danys i perjudicis pel suposat incompliment de les funcions de logística i vigilància.

Les proves es repetiran repartides entre l'1 i el 8 de juliol, aquest cop sense externalitzar-ne la gestió.


El pagament, després de l'estiu

L'inici de l'expedient de responsabilitat patrimonial que ha obert la Generalitat per iniciativa pròpia es comunicarà a les persones afectades i es publicarà al DOGC aquest dijous. S'obrirà llavors un període de 10 dies hàbils per presentar-hi al·legacions.

Un cop analitzades les al·legacions, caldrà l'informe de la Comissió Jurídica Assessora per resoldre definitivament l'expedient, que es preveu que finalitzi després de l'estiu, moment a partir del qual es podran fer efectius els pagaments. Tota la informació d'aquest expedient es farà pública a l'apartat del procés d'estabilització del web d'Administració i Funció Pública.

Foto d'arxiu d'oposicions a l'administració pública
Foto d'arxiu d'oposicions a l'administració pública (ACN)

Exàmens equivocats, retards i caos en l'organització

La Generalitat va prendre la decisió de deixar sense efecte les proves del concurs oposició d'estabilització i tornar-les a fer, després de constatar i acreditar irregularitats greus durant la realització dels exercicis. Els milers de queixes que es van rebre (més de 3.000 només obrir-se el web on registrar-les) destaquen exàmens equivocats, retards, aules atapeïdes i sense espai de separació entre les persones que s'examinaven, i un caos generalitzat en l'organització de les proves.

Segons els sindicats, durant les proves faltaven exàmens, mobiliari, personal expert i coordinació.


Es repetiran de l'1 al 8 de juliol

Per això, la Generalitat va decidir suspendre-les i repetir-les la primera setmana de juliol, sense externalitzar-ne la gestió. En concret, l'1 de juliol es repetiran les proves a Agents Rurals, execució penitenciària i laborals transversals, i el 8 de juliol es repetirà l'examen dels funcionaris. Es farà amb mitjans propis de la Generalitat, sense externalitzar-ne la gestió.

En la primera convocatòria, ara suspesa, estaven convocats a les proves 13.581 treballadors de la Generalitat per cobrir un total de 1.825 places.

En aquella ocasió, les proves es van fer de forma descentralitzada: 9.147 persones estaven convocades a Barcelona; 1.246, a Girona; 1.634, a Lleida, i 1.554, a Tarragona.

El desgavell de les oposicions també va comportar  la destitució de directora general de Funció Pública, Marta Martorell, que va ser rellevada pe Anna Maria Molina, fins llavors subdirectora general d'Anàlisi i Planificació Estratègica.

 

ARXIVAT A:
Generalitat de Catalunya
Anar al contingut