Madrid

Un error al BOE fa que Felip VI regni només 8 dies

El Butlletí Oficial de l'Estat esmena aquest dissabte un error en la seva pàgina oficial i en què Joan Carles I tornava a ser el rei d'Espanya

RedaccióActualitzat

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar divendres per error la firma de Joan Carles I Rei d'Espanya, en detriment de la del seu fill, Felip VI, que regna des del 19 de juny.

La firma de Joan Carles I rubricava la Llei 10/2014 d'Ordenació, Supervisió i Solvència d'Entitats de Crèdit.

Fins l'endemà de la publicació ningú s'ha adonat de l'error. Ara, a la pàgina oficial del BOE es pot veure la rectificació adient.

La Llei Orgànica d'Abdicació disposa que Joan Carles I deixaria de ser rei i la corona passaria al seu fill Felip "en el moment de la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat". L'errada al BOE, en què Joan Carles I tornava a ser rei, podria haver deixat sense efecte la seva abdicació.

Alguns mitjans han recollit com a curiositat el fet que l'error al BOE fa del regnat de vuit dies Felip VI el més breu de la corona espanyola. En realitat, el monarca més efímer va ser el seu homònim Felip I "el Bell", que va ser rei de Castella i Lleó només 76 dies, abans de morir de forma sobtada a Burgos.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut