Minut de silenci davant de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès, aquest dimarts (Jordi Pey)

A presó provisional l'acusat d'assassinar la seva parella embarassada a Manresa

La causa s'ha declarat secreta i està oberta per un delicte d'homicidi consumat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

La magistrada del jutjat de Manresa ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per al presumpte autor de l'assassinat masclista de la seva parella a Manresa.

Els Mossos d'Esquadra el van detenir aquest dilluns, i aquest dimecres s'ha negat a declarar davant el jutge. 

Els fets van passar fa deu dies, quan la dona, de 31 anys i embarassada, va ser trobada morta al pis on convivia amb la parella, a la capital del Bages.

En un principi, els Mossos van no van confirmar que es tractés d'un homicidi, però els resultats forenses i la investigació policial el van apuntar com a principal sospitós. 

La causa, que no s'ha declarat secreta, està oberta per un delicte d'homicidi consumat

El cas el porta el Jutjat de Violència sobre la dona número 1 de Manresa. Segons el document de diligències prèvies, la trucada al 112 la va fer un amic del detingut, per indicació d'ell mateix, assegurant que la dona havia tingut un accident. Tant el metge del SEM com el metge forense van descartar, des d'un primer moment, que aquest fos el motiu de la mort.

Aquest dimarts es va fer un minut de silenci a Manresa i a Prats de Lluçanès, d'on era filla la víctima. Tant a la capital del Bages com a la del Lluçanès s'han decretat tres dies de dol oficial.
 

On es pot demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista, hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 001 122, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica. 

ARXIVAT A:
Violència masclista Masclisme Judicial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut