Comença la selectivitat més excepcional i amb més alumnes que mai
- TEMA:
- Educació
Contents de poder fer els exàmens sense mascareta i que, finalment, hagi arribat la data que esperaven des que van començar el batxillerat.
Així estaven aquest matí la majoria dels estudiants que des d'aquest dimarts fins al divendres s'enfronten a les proves d'accés a la universitat, la selectivitat.
A Catalunya, en total, són 39.904 estudiants -més que mai- que s'examinen més tard que mai a causa de la Covid-19, que va fer retardar les PAU un mes respecte a la data habitual.
A més, de manera excepcional, els exàmens es faran durant 4 dies en lloc dels 3 ordinaris, entre el 7 i el 10 de juliol.
També a causa de la Covid-19 els exàmens s'han distribuït en franges horàries per evitar al màxim les aglomeracions i les permanències innecessàries d'estudiants a les seus. Les proves comencen a les 9 del matí, a les 12 del migdia i a les 3 de la tarda.
Aquesta és la selectivitat amb més inscrits de la història; hi ha 5.400 alumnes més que l'any passat.
Del total de matriculats a les PAU d'aquest any, 31.803 són estudiants amb matrícula ordinària que han acabat el batxillerat aquest curs; 4.315 són estudiants de matrícula lliure (que no van fer les PAU quan van acabar el batxillerat en cursos anteriors) que volen millorar nota o que només s'examinen d'assignatures de la fase específica); i 3.786 procedeixen de cicles formatius de grau superior que s'examinen d'alguna assignatura de la fase específica.
Les PAU 2020 comencen amb la prova de llengua castellana. Al migdia estan convocades les proves de les matèries de ciències de la terra i medi ambient, fonaments de les arts i matemàtiques aplicades a les ciències socials.
A la tarda s'han de fer els exàmens d'anàlisi musical, història de l'art i física.
Més tribunals, més correctors
En aquestes PAU, marcades per la pandèmia del coronavirus, s'ha augmentat el nombre de municipis on es podran fer, que passa de 20 a 63; del nombre de tribunals, de 160 a 216 - en el qual s'inclouran alguns en instituts -; del nombre de correctors, de 1.414 a 1.600, i s'ha doblat el nombre de vigilants per l'augment de seus: de 1.600 a uns 3.500.
Tot plegat per evitar els desplaçaments en la mesura del possible i que els alumnes esperin el mínim temps entre examen i examen.
Més opcions
Com que al llarg del curs cada centre organitza els temaris en funció del seu projecte educatiu, les proves ofereixen més flexibilitat d'opcions als alumnes perquè sempre puguin triar entre els temes i aspectes tractats a classe, tenint en compte que les classes presencials es van anul·lar en el tercer trimestre.
Exàmens amb el Segrià confinat
Els alumnes de fora de la comarca del Segrià, que es troba confinada des d'aquest passat dissabte, i que s'han d'examinar de les PAU en algun dels nou tribunals habilitats a Lleida ciutat, podran fer-ho i per a això hauran d'acreditar amb el comprovant de matriculació de les proves.
En aquesta edició, el Consell Interuniversitari de Catalunya ha adoptat mesures per prevenir el risc de contagi i impedir la propagació de virus, com que els estudiants ocupen sempre el mateix lloc assignat i que deixin els seus objectes en el seu espai interpersonal de seguretat, situat davant o darrere d'ells.
També ha apel·lat a la "responsabilitat individual dels joves", i ha fet una crida perquè l'estudiant amb simptomatologia del tipus que sigui no es presenti a les proves.
Els exàmens hauran de passar 6 hores de quarantena abans que els puguin començar a corregir. I les notes se sabran el 27 de juliol.
- ARXIVAT A:
- Educació Coronavirus