A quines farmàcies es pot comunicar un positiu per test d'antígens? Consulta el mapa
Pla mitjà d'un farmacèutic amb uns tests d'antígens (ACN/Gerard Vilà)

A quines farmàcies es pot comunicar un positiu per test d'antígens? Consulta el mapa

Són 1.300 de les 3.200 que hi ha a Catalunya, les que ja feien tests d'antígens supervisats i comunicaven els positius a Salut

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest dilluns les persones que s'hagin fet un test d'antígens elles mateixes a casa i els surti positiu poden comunicar-ho a una farmàcia, a banda del 061 i el CAP.

És una mesura temporal mentre es mantingui la saturació d'aquests dos serveis durant la sisena onada de la pandèmia, provocada per l'enorme transmissibilitat de la variant òmicron.

No totes les farmàcies ho poden fer: han de ser a la llista de les adherides al programa TAR, les que des de l'estiu fan tests d'antígens als clients que ho demanen, els supervisen i comuniquen els positius a Salut.

La llista es pot consultar en aquest enllaç de la web de Salut, i també es pot buscar la farmàcia que es vulgui en aquest mapa interactiu:

Qualsevol farmàcia de la llista

De tota manera, com que es recomana que la comunicació es faci telemàticament, per telèfon o per correu electrònic, es pot fer amb qualsevol de les farmàcies de la llista, sigui on sigui.

Són unes 1.300 les que estan dins d'aquest programa, gairebé la meitat de les més de 3.200 que hi ha Catalunya.


"El circuit d'adhesió està obert"

Segons ha explicat aquest dilluns Jordi Casas, president del Consell de Col·legis Farmacèutics, esperen que els pròxims dies s'hi afegeixin més farmàcies:

"El circuit d'adhesió està obert; segurament, com que ara hi ha aquesta funcionalitat nova, és probable que se n'hi vagin afegint més, segurament aquesta llista serà dinàmica i s'anirà incrementant."

 

Una farmacèutica mostra un test d'antígens, el 24 de desembre a Tarragona (ACN)

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus
Anar al contingut