Jordi Ballart podria ser un altre cop alcalde de Terrassa (ACN)

A Terrassa, l'exsocialista Jordi Ballart torna a guanyar després de dimitir pel 155

A Sabadell s'imposa la socialista Marta Farrés, i a Mataró, Granollers i Berga repeteixen alcalde
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions municipals 26M

Més enllà de la ciutat de Barcelona i de la seva àrea metropolitana, l'anomenat "cinturó roig", les eleccions municipals també han estat dominades pels socialistes en ciutats com Granollers, Sabadell o Mataró. I a Manresa, Marc Aloy (ERC) s'ha imposat a Valentí Junyent (JxCat) per només 11 vots.

Al Vallès Occidental, a Terrassa, tercera ciutat més gran de Catalunya després de superar Badalona en nombre d'habitants, l'exalcalde socialista Jordi Ballart, que es presenta ara amb un nou partit, Tot per Terrassa, ha guanyat les eleccions. Ha aconseguit 10 regidors i prop d'un 30% dels vots. En segon lloc, i amb 7 regidors, s'ha situat el PSC. La formació d'Alfredo Vega s'ha quedat a 9 punts de Ballart. La tercera força al consistori és ERC, amb 5 regidors, seguida de Ciutadans, amb 3, i de JxCat, amb 2.

 

 

Recordem que, al novembre del 2017, Vega va substituir Ballart, que va dimitir arran de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.


Marta Farrés s'estrena a Sabadell repetint el triomf del PSC

 

Marta Farrés i Meritxell Batet durant la campanya (ACN)


A Sabadell, la socialista Marta Farrés ha mantingut el primer lloc dels socialistes, amb força marge. S'ha estrenat guanyant les eleccions amb 10 regidors i prop d'un 30% dels vots. ERC, de Juli Fernández, s'ha situat a deu punts de Farrés i ha obtingut 7 regidors. Després s'ha situat la Crida de Maties Serracant, amb tres regidors, Cs i Junts per Catalunya, també amb 3 representants municipals cadascun.




El socialista Bote guanya amb claredat a Mataró

 

David Bote en un acte de campanya a Mataró amb Miquel Iceta i Carmen Calvo (ACN)

El PSC de l'alcalde, David Bote, ha guanyat les eleccions a Mataró, amb prop del 40% dels vots, i tindrà 13 regidors de 27. La segona força al consistori serà ERC, de Francesc Teixidó, amb 8 regidors. I el tercer lloc l'ocuparà En Comú Podem, seguit de JxCat i Ciutadans, amb dos regidors cadascun.

 

On hi ha hagut més igualtat en el primer lloc és a Manresa. Només 11 vots han separat el triomf del republicà Marc Aloy sobre Valentí Junyent, de JxCat, alcalde des del 2011. Una diferència del 0,03% dels vots i un empat a 8 regidors. Les dues formacions han obtingut un 28,1% dels vots. El tercer lloc l'ocupa el PSC, amb 4 regidors, seguit de FEM-CUP, amb 3, i Ciutadans, amb dos.

A Granollers, Josep Mayoral, del PSC, governarà amb majoria absoluta després d'aconseguir 14 regidors i un 44,1% dels vots. La segona força és ERC, de Núria Maynou, que ha obtingut 4 regidors. El tercer lloc l'ocupa JxCat, amb 4 representants, seguit de Ciutadans, amb 3.


Venturós repeteix a Berga

 

L'alcaldessa Montse Venturós, de la CUP (ACN)


Amb el 80% escrutat, l'alcaldessa, Montse Venturós, de la CUP, guanya les eleccions amb 8 regidors i un 40% dels vots. JxCat, de Jordi Sabata, és a 9 punts de Venturós i està obtenint 6 regidors. El tercer lloc l'està ocupant ERC, amb dos regidors, seguit del PSC, amb 1. L'alcaldessa la van inhabilitar durant mig any per no haver despenjat l'estelada en dos comicis electorals.

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut