El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos (Efe)

Ábalos diu ara que el PSOE no demana la dimissió de Susana Díaz

La líder andalusa diu que no pensa dimitir

RedaccióActualitzat

La direcció del PSOE tranquilitza Susana Díaz. Després d'obrir la porta aquest dilluns a la seva dimissió, el secretari d'organització ha volgut deixar clar que la líder a Andalusia té el suport del partit i que l'acompanyaran en les decisions que prengui pel que fa a la formació de govern a la Junta. 

José Luis Ábalos ha matisat així les seves pàraules en què parlava de la necessitat de "regeneració" del PSOE andalús. Diu que se'l va interpretar malament i que fa costat a Díaz, encara que fracassi en el seu intent de formar govern.

"Per descomptat que en cap cas he plantejat dimissions de ningú. Per tant, el que no puc entendre és que hi hagi una resposta de dimissions de ningú perquè no demanaré dimissions de ningú".

Malgrat negar la màxima, Ábalos ha volgut recordar que la "renovació" és una "senyal d'identitat del PSOE" i un terme "consubstancial" als 140 anys d'història del partit.

            

 

Després de la desfeta electoral del PSOE a Andalusia, tot i haver guanyat les eleccions, Ábalos ha insistit que cal fer un anàlisi profund per veure si l'estratègia va ser la correcta i, en tot cas, plantejar-se perquè no es va mobilitzar l'electorat d'esquerres. El número dos dels socialistes ha atribuït els resultats a una baixa participació.

Ho ha assegurat en roda de premsa a Ferraz, on l'executiva federal analitza els resultats electorals a Andalusia, una reunió encapçalada pel secretari general del partit i president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Per la seva part Susana Díaz considera que "segurament" es va equivocar no centrant la seva campanya en Catalunya.

ARXIVAT A:
PSOEPedro SánchezSusana Díaz Andalusia
Anar al contingut