Xavier Trias i Eduardo Inda
Xavier Trias i Eduardo Inda
Madrid

Absolen els periodistes d'"El Mundo" que van dir que Trias tenia un compte a Suïssa

El jutge considera que la font que els va donar la informació era "fiable i seriosa", tot i que fos falsa

Actualitzat

Un jutjat penal de Madrid ha absolt els periodistes del diari "El Mundo" que van publicar que Xavier Trias tenia un compte bancari a Suïssa. Trias va denunciar els periodistes per un delicte de calúmnies. El jutge considera que la font que havia proporcionat la informació era "fiable i seriosa", tot i que es va demostrar que la informació era falsa.

El titular del jutjat penal número 20 de Madrid ha absolt els periodistes Eduardo Inda, Esteban Urreizteta i Fernando Lázaro d'un delicte de calúmnies. El 28 d'octubre de 2014 van publicar a la portada del diari "El Mundo" que el llavors alcalde de Barcelona, Xavier Trias, tenia un compte bancari a Suïssa, una informació que es va demostrar que era falsa.

El cas va arribar a judici, malgrat els recursos presentats pels periodistes. La defensa de Trias va sol·licitar una pena d'1 any i 3 mesos de presó per a cadascun. En la sentència, però, el jutge considera que la font que havia donat la informació als periodistes era "fiable i seriosa".

"La notícia que es va difondre era d'interès públic, no es tractava d'un simple rumor o insinuació, sinó que provenia d'una font seriosa i fiable."

La sentència recorda que la publicació de la notícia estava emmarcada en la investigació que la policia espanyola estava fent del patrimoni de Trias a l'estranger. La Fiscalia Anticorrupció va arxivar la denúncia de la policia espanyola al desembre de 2014 en demostrar-se que no existia cap compte, però, segons el jutge, això no "invalida l'anterior conclusió".

 

ARXIVAT A:
Delictes econòmicsJudicial
Anar al contingut