Evelyn Hernández després de ser absolta (efe)

Absolta una jove del Salvador acusada d'homicidi per un suposat avortament

L'embaràs d'Evelyn Hernández era fruit d'una violació i la criatura va néixer morta
Actualitzat
TEMA:
Avortament

Evelyn Hernández ha estat absolta per una cort del Salvador, després d'haver estat condemnada a 30 anys de presó per homicidi agreujat, comès suposadament en haver avortat el 2016.

El jutge l'ha absolt perquè, segons la resolució "no hi havia manera de comprovar el delicte".

La jove va quedar embarassada, quan tenia 18 anys, després d'una violació continuada que no es va atrevir a denunciar perquè l'amenaçaven amb matar la seva mare.

Evelyn Hernández va tenir un part extrahospitalari l'abril del 2016 a casa seva.

Va patir dolors abdominals i quan va anar al lavabo va tenir una hemorràgia i es va desmaiar. Sempre ha mantingut que no sabia que estava embarassada i la seva defensa va al·legar que havia tingut un embaràs asimptomàtic.

Quan va ser traslladada a l'hospital per un familiar, el metge que la va atendre la va denunciar.

La fiscalia demanava una pena de 40 anys de presó malgrat que l'autòpsia practicada al cos de 32 setmanes de gestació va establir que va morir a causa d'una pneumònia aspirativa.

Els advocats de la defensa van al·legar que havia nascut mort.

La jove va passar 33 mesos en presó provisional i al febrer va obtenir la llibertat condicional.

La Cort Suprema de Justícia va anul·lar la sentència que la condemnava a 30 anys de presó i va ordenar la repetició del judici.

En conèixer la sentència absolutòria, Evelyn Hernández ha reafirmat la seva innocència:

"Gràcies a Deu s'ha fet justícia. Tot aquest temps ha estat dur perquè m'acusaven d'una cosa de la qual jo era innocent. Espero que moltes dones (condemnades per avortar) surtin aviat (de la presó)."

Desenes de dones ho han celebrat.

 

Segons l'Agrupació Ciutadana per a la Despenalització de l'Avortament, en aquests moments hi ha 16 dones empresonades al Salvador per, suposadament, haver avortat.

En aquest país centreamericà, les dones que tenen complicacions de l'embaràs i avorten de forma espontània acostumen a ser sospitoses d'haver-se practicat un avortament, prohibit en tots els casos.

Les lleis antiavortament són unes de les més estrictes al món. L'avortament és il·legal en totes les circumstàncies i les penes dels 2 i als 8 anys de presó.

Però en molts casos, com en el d'Evelyn Hernández, l'acusació és agreujada amb la d'homicidi, penada amb 30 anys de presó.

ARXIVAT A:
Avortament
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut