Manifestació a Toledo per donar suport a Jennifer Hermoso i contra Rubiales
Manifestació a Toledo per donar suport a Jennifer Hermoso i contra Rubiales (EFE/Ángeles Visdómine)

Abús d'autoritat, l'argument del govern espanyol per fer caure Rubiales

El ministre Miquel Iceta carrega contra "la complicitat" dels membres de l'assemblea de l'RFEF, que "es podrien haver fet seu el clam de la societat espanyola" i no ho van fer

Actualitzat

El govern espanyol ja ha posat negre sobre blanc els arguments de l'ofensiva per fer caure el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, arran de l'escàndol del petó no consentit a Jennifer Hermoso: "abús d'autoritat".

L'endemà de l'esperpèntica assemblea de l'entitat en què Rubiales va desafiar tothom negant-se a dimitir, el Consell Superior d'Esports (CSE), dependent del Ministeri de Cultura i Esport, ha elevat ja al TAE (Tribunal Administratiu de l'Esport) "una petició raonada" per infraccions "molt greus", una qualificació que permet dictar una suspensió cautelar i provisional de manera immediata.

El CSE, que titlla d'"inacceptable" l'actitud de Rubiales de fer-li a un petó als llavis, sense consentiment, a Jennifer Hermoso i d'agafar-se els genitals a la llotja de la final d'Austràlia, cita l'article 76.1 de la llei de l'esport i el 14.h del reial decret 1591/1992 sobre disciplina esportiva. Fan referència, respectivament, a abusos d'autoritat i a "actes notoris i públics que atemptin contra la dignitat o el decòrum esportius".

Víctor Francos, president del CSE, ja va anunciar aquest divendres, poc després de la negativa de Rubiales a plegar, que posaven en marxa la maquinària, i, en una entrevista a El País, el ministre d'Esports, Miquel Iceta, ha afegit que "pel que fa a ells, són les últimes hores" de l'encara president de l'RFEF

Ara, cal que el TAE avanci la seva trobada i es reuneixi d'urgència dilluns, tal com li demana el govern espanyol. El tribunal és l'únic òrgan administratiu amb competències per revisar les activitats de les entitats esportives.

Iceta critica la "complicitat" de l'assemblea de l'RFEF

I és que el govern espanyol vol frenar la mala imatge internacional d'Espanya que està provocant aquest escàndol, present en totes les portades internacionals.

"No vull minimitzar l'efecte negatiu sobre la imatge del nostre esport a Espanya i al món que ha suposat l'incident."


El ministre, de fet, anava més enllà i posava el focus en un altre element: l'actitud de la resta de membres de l'RFEF, a qui retreu que "es podrien haver fet seu el clam de la societat espanyola, el clam de les nostres esportistes" i no ho han fet. "És especialment greu", afegeix.

Recordem que Rubiales va ser aclamat i aplaudit en diverses ocasions durant el seu discurs, un llarg i provocador parlament que els experts consideren un compendi de masclisme clàssic.


La FIFA suspèn Rubiales

Per la seva banda, la Comissió Disciplinària de la FIFA s'ha avançat i ha anunciat que suspèn Luis Rubiales de totes les seves funcions de manera provisional. Així mateix, la FIFA també ha ordenat a Rubiales i a la Federació Espanyola de Futbol que no contactin amb Jennifer Hermoso ni el seu entorn, després que la jugadora de la selecció espanyola hagi denunciat haver rebut pressions, ella i la seva família. 

 

 

ARXIVAT A:
Mundial FemeníAgressió sexualEsports
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut