Civils evacuats de la planta d'Azovstal sota la mirada de les tropes russes (EFE/Alessandro Guerra)

Acaba la primera fase de l'evacuació de la planta d'Azovstal, assetjada a Mariúpol

Totes les dones, nens i gent gran han sortit del complex metal·lúrgic
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

Més de 300 civils han estat evacuats de la planta d'Azovstal, segons ha explicat Volodímir Zelenski en l'habitual missatge que publica cada nit a les seves xarxes socials. El president ucraïnès ha volgut agrair la col·laboració de la Creu Roja i les Nacions Unides per dur a terme aquesta evacuació, en què totes les dones, nens i persones grans que es trobaven al complex metal·lúrgic n'han pogut sortir.

Ara, els esforços se centren en la segona fase de l'operació per evacuar els ferits i el personal mèdic que queden a la planta sempre que, ha dit Zelenski, es compleixin els acords.


Dissabte, les milícies prorusses van anunciar l'evacuació de 176 persones de la planta, i a hores d'ara es desconeix si, a banda dels ferits i el personal mèdic, hi queden civils a dins

Després de deu setmanes de guerra, la planta d'Azovstal s'han convertit en un símbol de resistència, on centenars de persones, entre soldats i població civil, han estat atrapats durant setmanes sota els bombardejos.

Bombardeig a la planta d'Azovstal el 5 de maig (Reuters/Regiment d'Azov)

Mentrestant, l'exèrcit rus intensifica els atacs a la planta amb atacs i artilleria, buscant una victòria que els donaria el control total de Mariúpol, i que arribi a temps per a les celebracions de demà, quan es commemora la victòria de l'exèrcit soviètic sobre les tropes nazis a la Segona Guerra Mundial. 

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut