Civils evacuats de la planta d'Azovstal sota la mirada de les tropes russes
Civils evacuats de la planta d'Azovstal sota la mirada de les tropes russes (EFE/Alessandro Guerra)

Acaba la primera fase de l'evacuació de la planta d'Azovstal, assetjada a Mariúpol

Totes les dones, nens i gent gran han sortit del complex metal·lúrgic

RedaccióActualitzat

Més de 300 civils han estat evacuats de la planta d'Azovstal, segons ha explicat Volodímir Zelenski en l'habitual missatge que publica cada nit a les seves xarxes socials. El president ucraïnès ha volgut agrair la col·laboració de la Creu Roja i les Nacions Unides per dur a terme aquesta evacuació, en què totes les dones, nens i persones grans que es trobaven al complex metal·lúrgic n'han pogut sortir.

Ara, els esforços se centren en la segona fase de l'operació per evacuar els ferits i el personal mèdic que queden a la planta sempre que, ha dit Zelenski, es compleixin els acords.


Dissabte, les milícies prorusses van anunciar l'evacuació de 176 persones de la planta, i a hores d'ara es desconeix si, a banda dels ferits i el personal mèdic, hi queden civils a dins

Després de deu setmanes de guerra, la planta d'Azovstal s'han convertit en un símbol de resistència, on centenars de persones, entre soldats i població civil, han estat atrapats durant setmanes sota els bombardejos.

Bombardeig a la planta d'Azovstal el 5 de maig
Bombardeig a la planta d'Azovstal el 5 de maig (Reuters/Regiment d'Azov)

Mentrestant, l'exèrcit rus intensifica els atacs a la planta amb atacs i artilleria, buscant una victòria que els donaria el control total de Mariúpol, i que arribi a temps per a les celebracions de demà, quan es commemora la victòria de l'exèrcit soviètic sobre les tropes nazis a la Segona Guerra Mundial. 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut