Acomiaden una dona per ballar amb talons tot i estar de baixa 10 mesos per un galindó (iStock)

Acomiadada per penjar vídeos ballant amb talons tot i estar de baixa 10 mesos per un galindó

Va penjar els vídeos a les xarxes socials, l'empresa els va veure, la va acomiadar i el Tribunal Superior de les Canàries ha donat la raó a l'empresa

Redacció / AgènciesActualitzat

Voler aprofitar que estàs de baixa per impulsar la carrera artística pot fer perdre la feina: li ha passat a una dona canària que va estar de baixa 10 mesos per un galindó als peus.

Durant aquest temps va gravar diversos videoclips ballant amb sabates de taló i els va divulgar per 5 xarxes socials diferents, l'empresa ho va descobrir i la va acomiadar.

Un jutjat de Las Palmas de Gran Canaria va donar la raó a l'empresa, i després que ella posés un recurs, ho ha tornat a fer el Tribunal Superior de Justícia de les Canàries:

"Ballar i saltar amb talons és incompatible amb la recuperació de la patologia que li afecta el peu, que implica repòs i procediments d'immobilització."


De baixa de l'agost del 2022 al juny del 2023

La dona va agafar la baixa l'agost del 2022, quan es va operar d'un galindó, fins al juny següent, el 2023, quan l'empresa en la qual treballava va decidir acomiadar-la i l'hi va comunicar.

El motiu: haver penjat als seus perfils de TikTok, Instagram, Youtube, Facebook i Twitter "una àmplia activitat artística incompatible amb la seva patologia".

La dona estava contractada com a ajudant de producció d'una empresa de produccions de vídeo, però, amb el nom artístic Virya Cruz, va penjar a les xarxes dos videoclips amb cançons seves, un el maig i un el juny del 2023.

Videoclips penjats a les xarxes mentre estava de baixa

Llavors ja portava 9 mesos de baixa, i ens el videoclips, titulats "No estoy pa'ti" i "No doy tanto miedo", se la veu ballant, sobretot en el segon, de cos sencer i portant sabates de taló.

Segons la sentència, del juliol, però que s'ha sabut aquest dilluns, la dona també va participar en alguns actes públics, com el Dia de l'Orgull, i en un dels vídeos fins i tot explicava que havia actuat amb un dolor "horrible" per l'operació al peu.

En el procés judicial l'empresa va aportar informes mèdics que aconsellaven a la dona fer repòs després de l'operació, i per això ara el tribunal superior de les Canàries considera que va vulnerar la bona fe contractual.

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Les Canàries
Anar al contingut