Lleida

Acomiaden una sindicalista a Lleida per acumulació de baixes justificades

La UGT denuncia que l'empresa Atento ha aprofitat la recent sentència del Constitucional per despatxar la presidenta del comitè d'empresa del seu centre a Lleida

RedaccióActualitzat

Primer acomiadament a Lleida per acumulació de baixes intermitents justificades, seguint la sentència del Tribunal Constitucional emesa a l'octubre. La UGT ha denunciat que l'empresa Atento, de serveis de relació amb clients, ha fet fora la presidenta del comitè d'empresa del seu centre a Lleida, que és membre d'aquest sindicat. 

Tant aquest sindicat com Comissions Obreres presentaran un recurs contra la decisió, que s'empara en un apartat de l'article 52 de l'Estatut dels Treballadors, que considera objectiu l'acomiadament d'un treballador que falti el 20% o més dels dies laborables, encara que sigui amb justificació mèdica, durant dos mesos. El TC va dictaminar a favor d'aquest article, que preveu excepcions com si la persona té càncer o una altra malaltia greu.  

La treballadora acomiadada feia 15 anys que formava part de la plantilla i 7 que era presidenta del comitè. La UGT ha confirmat que ha acumulat 18 dies de baixes intermitents i justificades per metge. 

En un comunicat conjunt, han anunciat que portaran el cas i la sentència del TC al Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea i l'Organització Internacional del Treball.
 

Denuncien "persecució sindical" 

La UGT considera que és una "claríssima situació de persecució sindical" i que Atento ha aprofitat la sentència per "prescindir d'una representant dels treballadors que des de fa mesos denuncia la deriva dels drets laborals que estan patint els més de 200 treballadors del centre de Lleida".

Tant aquest sindicat com CCOO consideren que la sentència del TC és "inadmissible" perquè "prioritza la llibertat d'empresa per sobre del dret a la salut i al treball". També pensen que evidencia "la necessitat de derogar les reformes laborals", que han portat a un "empitjorament de l'ocupació" i han donat "més poder a l'empresari i menys drets als treballadors". 

La UGT ha convocat una concentració aquest divendres davant de la seu d'Atento a Lleida per denunciar el cas.
 

 

ARXIVAT A:
JudicialDrets laborals
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut