Paraigua, en un dia de pluja

Activada la prealerta del pla Inuncat per fortes pluges en comarques de Barcelona i Girona

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de la possibilitat de precipitacions de més de 20 litres en 30 minuts fins dijous a la matinada
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el pla Inuncat per la previsió de pluges intenses de caràcter local a partir d'aquest dimecres a la nit al litoral i el prelitoral central, així com al Pirineu i el Prepirineu de Girona. El govern català l'ha activat davant l'alerta del Meteocat, que pronostica precipitacions de més de 20 litres en mitja hora en aquesta àrea de Catalunya.

L'avís, fins dijous a la matinada

El Servei Meteorològic de Catalunya situa l'avís entre dimecres a les 20 h i dijous, 3 d'octubre, a les dues de la matinada. El nivell de perillositat màxim és de dos sobre sis. A més, el Meteocat adverteix que en tot l'episodi es podran acumular localment més de 50 mm de precipitació, sobretot en zones de muntanya.

Recomanacions

Recordem les principals mesures de seguretat que Protecció Civil recomana tenir presents els dies de pluja:

En cotxe:

  • Eviteu els desplaçaments en vehicle i no aparqueu en rieres o punts subterranis inundables.
  • No travesseu rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen intensitats i acumulacions més importants.
  • Circuleu preferentment per rutes principals i autopistes. Modereu la velocitat i manteniu les distàncies de seguretat.
  • A la muntanya, eviteu els marges dels rius i les lleres de barrancs, rambles o torrents.

A casa:

  • No baixeu a les zones inundables, com ara el soterrani, el garatge...
  • No deixeu fora objectes o mobles que l'aigua pugui arrossegar.
  • Poseu en llocs alts i protegits els animals domèstics, els aliments, l'aigua potable, documents importants, objectes de valor i, sobretot, els productes perillosos, com ara verí per a les rates, dissolvents...
ARXIVAT A:
Medi ambient Meteorologia Inundacions
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut