Activistes climàtics, davant de la façana vandalitzada de la casa de Leo Messi
L'organització Futur Vegetal demana un "canvi radical del sistema" per afrontar la crisi climàtica (EFE/Futur Vegetal)

Activistes climàtics es colen al jardí de la casa de Messi a Eivissa i hi llancen pintura

El grup Futur Vegetal denuncia la responsabilitat de l'1% més ric en la crisi climàtica

RedaccióActualitzat

Activistes ecologistes de Futur Vegetal han vandalitzat aquest dimarts amb pintura negra i vermella la façana de la casa de Leo Messi a Eivissa. El seu objectiu és denunciar la "responsabilitat dels rics" en la crisi climàtica.

La mateixa organització ha estat qui ha fet pública l'acció amb una sèrie de fotos on se'ls veu en diferents àrees dins la propietat: davant de l'entrada, al jardí, la piscina i el porxo.

Els activistes sostenen una pancarta on es llegeix "Help the planet. Eat the rich. Abolish the police" (ajuda el planeta, acaba amb els rics, aboleix la policia). Aquest és el vídeo que han distribuït:


A més, Futur Vegetal també denuncia que la mansió és una construcció "il·legal", en referència a una investigació del 2022 de Periódico de Ibiza y Formentera sobre l'adquisició de la propietat per part d'una empresa vinculada al futbolista.


Accions vistoses per denunciar la inacció política

En un comunicat, l'entitat assenyala que amb aquesta acció de "desobediència civil no violenta" vol denunciar el continuisme per part dels governs amb polítiques que agreugen la crisi climàtica, així com la "responsabilitat desigual" dins la societat.

Els ecologistes han recordat l'informe d'Oxfam del 2023 que assenyala que l'1% més ric de la població mundial va generar el 2019 la mateixa quantitat d'emissions de carboni que els dos terços més pobres de la humanitat.

No és la primera acció d'aquesta mena que protagonitzen els activistes de Futur Vegetal. L'estiu passat, també a Eivissa, van ruixar amb pintura negra les cireres del conegut logo de la discoteca Pacha.

I a l'aeroport de Barajas, van esquivar la seguretat per entrar en una de les pistes d'aterratge i van aturar temporalment la circulació d'avions.

 

ARXIVAT A:
EcologiaCrisi climàticaIlles Balears
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut