El premi a la millor pel·lícula va ser per a "Les Misérables", de Ladj Ly, en una polèmica cerimònia pel César a Polanki (Reuters/Piroschk…
El premi a la millor pel·lícula va ser per a "Les Misérables", de Ladj Ly, en una polèmica cerimònia pel César a Polanki (Reuters/Piroschka Van De Wouw)

Actrius i directores marxen de la gala dels César en protesta pel premi a Polanski

Adèle Haenel, Céline Sciamma i altres assistents a la cerimònia del cinema francès marxen abans que la presentadora anunciés el premi a la millor direcció per a Roman Polanski

Actualitzat

La polèmica ha enfosquit la gala d'entrega dels Premis Cèsar del cinema francès a París. I és que la decisió de l'Acadèmia francesa de premiar el controvertit Roman Polanski com a millor director per "J'accuse", que estava nominada en 12 apartats, ha portat molta cua.

Associacions feministes i veus del món de la cultura han fet crides al boicot per aquest reconeixement cap al director, que està acusat de violació. En els moments previs a l'entrega de premis, la policia ha carregat contra grups de feministes que es manifestaven a la porta de l'edifici.

Ni Polanski ni els membres del seu equip han participat en la cerimònia, que ha transcorregut entre indirectes dels presentadors fins al moment d'anunciar el premi al millor director. Un moment en què Adèle Haenel, nominada com a millor actriu i unes de les portaveus del moviment #MeToo a França, ha abandonat la gala en senyal de protesta. Ha sortit de la sala dient "vergonya!". A Haenel l'han seguit altres convidats, com la directora Céline Sciamma:

 

 

El ministre de Cultura francès, Franck Riester, va assegurar divendres que la concessió del César al millor director a Roman Polanski seria "un mal símbol en comparació amb la consciència necessària que tots hem de tenir contra la violència sexual i de gènere".

Tot plegat ha enterbolit la gran nit del cinema francès i el triomf del director novell Ladj Ly, que ha aconseguit el premi a la millor pel·lícula per la seva òpera prima "Les Misérables"

ARXIVAT A:
Violència masclistaCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut