Ahed Tamimi escortada per la policia en un tribunal israelià

Acusada d'agressió l'adolescent palestina que va pegar a un soldat israelià

Ahed Tamimi s'ha convertit en tot un símbol contra l'ocupació militar
Redacció Actualitzat

Una adolescent palestina està detinguda des de fa onze dies per haver pegat almenys a un soldat israelià a casa seva. Ahed Tamimi s'ha convertit en tot un símbol contra l'ocupació militar.

El tribunal militar israelià de la presó d'Ofer, a la Cisjordània ocupada, ha decidit inculpar-la, entre altres càrrecs, per assaltar i pegar a un soldat israelià. Des del 19 de desembre està en "detenció administrativa", una figura que utilitzen les autoritats militars israelianes als territoris ocupats per mantenir empresonats només ciutadans palestins per un temps indeterminat que pot durar anys, sense presentar acusacions ni fer judici.

 

 

Tamimi, de 17 anys, serà, per tant, jutjada per aquests fets. La noia es va enfrontar al jardí de casa seva, a Nabih Saleh, a prop de la capital palestina, Ramallah, amb dos soldats israelians. Els va pegar amb la seva cosina Noor, després que un altre cosí seu va rebre, també en terrenys privats, l'impacte d'una bala de goma que el va ferir.

Ahed pertany a una família d'activistes palestins contra l'ocupació encapçalada pel seu pare, Bassem Tamimi, víctima de detenció administrativa més d'una dotzena de vegades, una d'aquestes amb una estada a la presó superior als tres anys, també sense judici. Amnistia Internacional el va adoptar com a presoner de consciència.

 

 

L'actitud d'Ahed enfrontant-se amb els soldats israelians ve de lluny. Ja els va desafiar quan tenia 13 anys. Allò que la dreta israeliana considera victimització ja li va valer el Premi Handala al coratge, atorgat per Turquia.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut