Adeu als aforaments per percentatges, arriba la distància interpersonal de seguretat

S'ha de garantir una superfície de 2,5 metres quadrats per persona tant als espais tancats com a l'aire lliure
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Aquesta mitjanit han acabat els límits d'aforaments marcats per percentatges als espais tancats i a l'aire lliure. A partir d'ara hauran de passar a garantir una distància de seguretat equivalent a una superfície de 2,5 metres quadrats per persona, és a dir, 1,5 metres de distància interpersonal.

El govern va aprovar dijous passat la normativa que regeix el que ha anomenat la fase de represa i va establir que, un cop superat un període d'adaptació per a bars i restaurants amb un aforament del 50% en interiors i del 75% en exteriors, a partir d'aquest dijous 25 de juny, la norma general que s'haurà de complir és la de la distància de seguretat entre persones.

Els establiments hauran de vetllar per complir les distàncies i establir quantes persones hi caben i com es delimiten els espais.


Es pot reduir la distància de seguretat?

En espais tancats es pot reduir la distància física i l'equivalent en superfície sempre que es compleixin tres condicions:  

  • L'ús de mascareta
  • Un registre d'assistents i preassignació de localitats
  • Mesures de circulació que evitin aglomeracions en els encreuaments o punts de més afluència

A més, en el cas dels establiments d'hostaleria i restauració, el govern demana fomentar la prereserva.

Igualment, el criteri general d'aforament es pot fer més restrictiu si ho aconsella la tipologia de l'activitat.


I què passa a l'aire lliure?

Pel que fa als espais a l'aire lliure, la distància interpersonal de seguretat pot rebaixar-se si es compleixen les tres condicions anteriors.

També en cas que s'estableixen espais sectoritzats amb control de fluxos d'accés i sortides independents i no permeables entre si per a un màxim de 2.000 persones, que poden arribar a les 3.000 si són amb seients preassignats.

 

En congressos, fires i actes similars, la resolució estableix que es podran fer sempre que el nombre d'assistents s'ajusti a l'aforament del lloc a partir de la superfície de seguretat de 2,5 metres quadrats per persona.

Caldrà portar un registre d'assistents, promoure mesures de circulació, controls de fluxos d'accés i sortida, i posar a disposició dels assistents aigua i sabó, o gels hidroalcohòlics.

La superfície de seguretat es podrà rebaixar si es fa ús de la mascareta i si se sectoritza l'espai, amb control d'accés i de sortida independents, que han de ser d'un màxim de 1.000 persones o fins a 2.000 quan se situïn en seients preassignats.

El govern defensa que la normativa de la fase de represa, un cop superat l'estat d'alarma, busca que hi hagi una "regulació més senzilla" que la que hi ha hagut durant les fases del pla de desescalada i ressalta que és "essencial" que hi hagi un "comportament social" compromès en la lluita contra la pandèmia.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada Fases de la desescalada
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut