Imatge d'arxiu d'un grup bombolla en una escola de Tàrrega (ACN/Oriol Bosch)

Adeu als grups bombolla en escoles i instituts, també a l'aula

Un decret aprovat per Salut permet eliminar els grups de convivència estable a les aules, tot i que recomana mantenir-los en altres espais com el menjador
Actualitzat
TEMA:
Educació

El Departament de Salut ha comunicat que s'eliminen els grups bombolla a les escoles i instituts catalans. Després de l'ús obligatori de la mascareta, aquesta era una de les darreres mesures anticovid que continuava vigent en els centres educatius.

Els grups de convivència estable ja es podien barrejar al pati, i, a partir d'ara, també ho podran fer a l'aula. De tota manera, es recomana als centres mantenir-los al menjador i tenir-los identificats per si canviés la situació epidemiològica.

La supressió de les "bombolles" és conseqüència de l'aprovació, aquest dimecres, d'una resolució en què s'adapten les mesures del Pla d'actuació per al curs 2021-2022 a escoles i instituts dins el marc de la pandèmia.

La decisió, alhora, s'alinea amb el document aprovat per la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial el 3 de maig passat, en relació amb les Mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut davant de la COVID-19 per a centres educatius.

Interior d'una aula en una escola de primària a Vic (ACN/Laura Busquets)

Mesures que prevalen

La mascareta va deixar de ser obligatòria a tots els centres educatius, inclosos els d'educació especial, tant als interiors com a l'exterior, però sí que continua sent obligatòria en el transport escolar.

Els anomenats grups de convivència estable (GCE) poden interaccionar entre si tant a l'exterior com a l'interior. Malgrat tot, s'aconsella mantenir-los les bombolles organitzades al menjador escolar, Paral·lelament, també és recomanable mantenir-los identificats i definits per si fos necessari reorganitzar la limitació de contactes o es produís un canvi en la situació epidemiològica.

En paral·lel, Salut continua apel·lant a la priorització dels espais a l'aire lliure i la ventilació, i es reforça el missatge de continuar aplicant les mesures higièniques i de protecció instaurades amb la pandèmia, especialment si s'ha estat en contacte amb contagiats de covid.

Respecte, precisament, als contagis, com a fruit de l'aprenentatge de la pandèmia, no es recomana l'assistència a l'escola o l'institut quan una persona tingui símptomes aguts compatibles amb la covid o una altra malaltia infecciosa aguda i potencialment transmissible. L'alumnat pot tornar a assistir al centre educatiu quan millori de manera la simptomatologia i quan s'hagi estat sense febre les darreres 24 hores.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Salut Covid-19
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut