Steven Tyler, cantant i líder de la banda de rock Aerosmith (Europa Press)

Aerosmith cancel·la la gira de comiat i es retira pels problemes de veu de Steven Tyler

L'any passat el cantant de la banda de rock nord-americana es va fer una lesió a les cordes vocals de la qual no s'ha recuperat
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Música

Aerosmith plega. Després de 50 anys sobre els escenaris, la banda nord-americana de rock ha anunciat en les últimes hores que cancel·la tots els seus concerts i que no farà cap més gira.

En un comunicat que ha compartit a través de les xarxes socials, Aerosmith s'adreça al públic per explicar que el motiu del seu comiat són els problemes de veu que arrossega de fa temps Steven Tyler, el cantant i líder de la banda.

L'any passat Tyler es va fer una lesió a les cordes vocals durant un concert i, malgrat mesos de treball mèdic intens, la recuperació total de la seva veu no ha estat possible.

"Com sabeu, la veu de l'Steven és un instrument com cap altre. Ha passat mesos de feina incansable per recuperar la veu que tenia abans de la lesió. L'hem vist lluitar de valent, malgrat que al seu costat hi havia el millor equip de metges. Però, lamentablement, és evident que una recuperació total no és possible. Hem pres la decisió devastadora i difícil, però necessària --com el grup de germans que som-- de retirar-nos dels escenaris."

A més, els Aerosmith han explicat també que es retornaran els diners de les entrades a tots aquells que n'haguessin comprat per veure'ls en la seva última gira.

Els últims anys, amb polèmica

El maig del 2022 Aerosmith ja havia suspès alguns concerts perquè el cantant havia recaigut en les drogues, i mesos més tard va ser acusat d'agressió sexual per una relació amb una menor d'edat durant la dècada dels 70.

Aquesta última gira, ara suspesa, de 40 concerts pels Estats Units, havia de fer-se entre el setembre del 2024 i el febrer del 2025, i ja havia de ser el comiat de la banda --que també formen Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton i Joey Kramer-- dels escenaris després de cinc dècades de trajectòria.

Durant aquests 50 anys, els Aerosmith han estat reconeguts amb quatre premis Grammy i han acumulat grans èxits amb cançons com "Love in an elevator", "Livin' on the edge" o "I don't want to miss a thing", aquesta última com a part de la banda sonora de la pel·lícula "Armageddon", amb la qual van ser nominats a un Oscar.

ARXIVAT A:
Música Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut